ΑΛΜΥΡΟΣ

Η πρόταση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης για τους κοινοχρήστους

η-πρόταση-της-ενωτικής-δημοτικής-κίνη-692263

Καινούργιο κανονιστικό πλαίσιο προτείνει η παράταξη

«Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ο Δήμος Αλμυρού να διαμορφώσει ένα πλαίσιο κανονιστικών αποφάσεων για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων παίρνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες του κάθε διαμερίσματος όπως, προβλέπεται από την αντίστοιχη νομοθεσία».

Αυτή ήταν η θέση του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, Νικόλαου Τσανή, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για το θέμα της διοικητικής αποβολής αυθαιρέτων.

Κατά τους κ. κ. Νίκο Τσανή, Δημήτρη Τσούτσα, το πλαίσιο των κανονιστικών αποφάσεων πρέπει να παίρνει υπόψη τους σχετικούς νόμους, την προοπτική διαμόρφωσης μιας σύγχρονης πόλης και γενικότερα περιοχής με κανόνες αισθητικής που να προσελκύουν δημότες αλλά και επισκέπτες και την σαφή οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων προς χρήση ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση και πρόσβαση των πεζών.

Επιπλέον, το πλαίσιο κανονιστικών αποφάσεων πρέπει να παίρνει υπόψη του την ασφάλεια ως προς τις κατασκευές αλλά και την ασφαλή λειτουργία της πόλης, την ιδιομορφία κάθε δημοτικού διαμερίσματος όπως και την διαφορετικότητα των τοποθεσιών οικισμοί-παραλίες-ορεινό τμήμα.

Ιδιαίτερα για το κέντρο του Αλμυρού, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή τους, οι κανονιστικές αποφάσεις πρέπει να παίρνουν υπόψη την απαραίτητη αισθητική εναρμόνιση με τα έργα ανάπλασης.

«Τηρώντας τους δημοκρατικούς κανόνες ισονομίας των πολιτών, για την διαμόρφωση των κανονιστικών αποφάσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν είναι:

α) η διαβούλευση με τους αντίστοιχους συλλόγους αλλά και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες οι οποίοι θα υλοποιήσουν και θα τηρήσουν με δικά τους έξοδα τις κανονιστικές αποφάσεις.

β) για να μην υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία, αν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο, οι κανονιστικές αποφάσεις μπορούν να διαμορφωθούν και να εγκριθούν κατά τμήματα

(π.χ. Αλμυρός – παραλίες – δημοτικές ενότητες ανά ομάδα κλπ.)

γ) Οι κανονιστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται αυστηρά από όλους και να τιμωρούνται άμεσα οι παραβάτες με ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες πρέπει να προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους.

δ) να δοθεί περίοδος προσαρμογής τριών μηνών, από την λήψη των κανονιστικών αποφάσεων στους επαγγελματίες για να εναρμονιστούν πλήρως με αυτές» προσθέτει.

«Δεν έδωσαν στοιχεία»

Στο μεταξύ, την άρνηση υπηρεσιακού παράγοντα του δήμου να δώσει στην Ενωτική Δημοτική Κίνηση στοιχεία που αφορούν τις παρατάσεις εργοταξιακού ρεύματος προφασιζόμενος τα προσωπικά δεδομένα, ανέφερε στη ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, η παράταξη του κ. Τσανή.

Ο κ. Τσανής τόνισε ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία και δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς των προσωπικών δεδομένων όταν ενεργούν για το κοινό συμφέρον». Ο ίδιος ζήτησε να εφαρμοστεί η νομιμότητα και η δημοτική αρχή Αλμυρού δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου