ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεργασία Δ. Εσερίδη – «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ»

συνεργασία-δ-εσερίδη-αναβρα-ζω-692273

Σε καλό κλίμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ανάβρας

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανάβρα και τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της περιοχής είχε η δημοτική αρχή Αλμυρού από την εθελοντική οργάνωση «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστας Βαλαμούτης και από πλευράς της «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ» ο πρόεδρος Δημ. Τσουκαλάς και τα μέλη Μάχη Καραλή, Ολγα Λιαλιού, Απόστολος Τασούλας, Στάθης Μωραΐτης και Στάθης Κουτσιμπέλας.

Προτεραιότητας θέματα για την Ανάβρα είναι η καθαριότητα και η συντήρηση δημοσίων χώρων και δημοσίων κτιρίων, αλλά και η συντήρηση πρασίνου και μεταξύ άλλων η περίφραξη στο Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο, που δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ειδικά για τη συντήρηση του γκαζόν των πηγών και του πεζόδρομου Παπαδήμ’, του αμαξοστάσιου και του γηπέδου ποδοσφαίρου, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να βρεθεί το χλοοκοπτικό μηχάνημα που διέθετε η κοινότητα.

Μνεία έγινε και για τις δεκατέσσερις ολοκληρωμένες μελέτες που έχει παραδώσει η Κοινότητας Ανάβρας το 2010 στο δήμο Αλμυρού, με αίτημα την προώθηση των μελετών αποχέτευσης, αναβάθμισης – συντήρησης των σφαγείων και αποκατάστασης των δύο πέτρινων παραδοσιακών γεφυριών.

Μεταξύ άλλων, επιτακτική ανάγκη για την Ανάβρα τονίστηκε ότι είναι να μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη από τον α’ όροφο του Κοιν. Καταστήματος σε μία από τις δύο κενές αίθουσες του Δημ. Σχολείου, όπου θα τοποθετηθούν και οι 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές της «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ» για τη χρήση των νέων και όλων των κατοίκων του χωριού.

Η Εθελοντική Οργάνωση επισήμανε στο δήμαρχο ότι θα συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της για την ενημέρωση των οργανωμένων ομάδων, που επισκέπτονται το χωριό, τη λειτουργία και συντήρηση της βιβλιοθήκης και μεταξύ άλλων τη λειτουργία και συντήρηση του Μουσείου.

Ο δήμαρχος Αλμυρού από την πλευρά του εξέφρασε ικανοποίηση, που υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών, που προσφέρουν εθελοντικά στον τόπο τους και ευχήθηκε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ίδιος τέλος, διαβεβαίωσε ότι για την Ανάβρα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί γιατί είναι ένα χωριό που γνωρίζει από μικρό παιδί και με ευχαρίστηση θέλει να προσφέρει στην αναβάθμισή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου