ΑΛΜΥΡΟΣ

Διοικητική αποβολή καταστημάτων στον Αλμυρό

διοικητική-αποβολή-καταστημάτων-στο-694546

Καμία πρόταση για παράταση στη διοικητική αποβολή καταπατητών εκτάσεων του δήμου δεν δέχθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με αφορμή τη συζήτηση δύο υποθέσεων καταστηματαρχών

Η πρόταση της παράταξης του κ. Νίκου Τσανή να εφαρμοστεί πλαίσιο κανονιστικών αποφάσεων και να δοθεί χρονική περίοδος προσαρμογής δεν έγινε δεκτή και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Εσερίδης επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση. «Δεν μπορούμε να έχουμε δημότες δύο ταχυτήτων. Είμαστε αποφασισμένοι να αφαιρέσουμε τις άδειες σε όποιους καταστηματάρχες εστίασης δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Η δημοτική αρχή Αλμυρού μείωσε τα τέλη. Υπάρχουν καταστηματάρχες που για την χρήση κοινοχρήστων χώρων πλήρωναν 4.500 ευρώ το χρόνο και σήμερα πληρώνουν μόλις 160 ευρώ».

Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα σχεδόν το σύνολο των υπολοίπων θεμάτων. Η συνεδρίαση αποφάσισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού κατά 700.000 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 60.000 ευρώ για την ενίσχυση των αναγκών των σχολείων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Επιτροπής και μεταξύ άλλων 200.000 ευρώ για πληρωμές που οφείλονταν στο πρώην Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου