ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ναι» στην παραχώρηση οικοπέδων

ναι-στην-παραχώρηση-οικοπέδων-704187

Είπε η Τοπική Κοινότητα Σούρπης στο Συμβούλιο της Παρασκευής

Καταρχήν θετική απόφαση για την παραχώρηση δημοτικών οικοπέδων σε κατοίκους της περιοχής που αντιμετωπίζουν αντικειμενικά οικονομικά προβλήματα, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης.

Προβάλλοντας ανθρώπινο και αλληλέγγυο πρόσωπο, κυρίως απέναντι σε νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, που δεν έχουν κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο ούτε και εργασία, η Τοπική Κοινότητα σκοπεύει να παρέμβει.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Σπυρίδων Γουρναρόπουλος, σημείωσε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε ομόφωνη απόφαση.

«Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού θα πρέπει να συζητήσει με τη σειρά του το θέμα και να το εγκρίνει. Επί του παρόντος διαπιστώθηκε η καλή πρόθεση» είπε ο ίδιος.

Για την παραχώρηση των δημοτικών οικοπέδων θα οριστούν όροι και προϋποθέσεις. Ο κ. Γουρναρόπουλος είπε ότι θα ληφθούν υπόψη οικονομικά κριτήρια, ώστε να ενισχυθούν οι δημότες που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Οπως ανέφερε ενδεικτικά, υπάρχουν νεαρά ζευγάρια – οικογένειες, που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, έχουν άνεργα μέλη και πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο.

Συνολικά θα παραχωρηθούν δέκα οικόπεδα, εκτάσεων περίπου μισού στρέμματος έκαστο. Ο κ. Γουρναρόπουλος σημείωσε ότι και στο παρελθόν έχουν ληφθεί παρόμοιες αποφάσεις.

Τα έτη 1991-1992 η Τοπική Κοινότητα είχε παραχωρήσει οικόπεδα έναντι ενός συμβολικού τιμήματος.

Στη Σούρπη κατοικούν περί τις 600 οικογένειες. Το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλό στην περιοχή, όμως υπάρχουν άνεργοι και μάλιστα σε συντάξιμα έτη ή και νεαρά ζευγάρια με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, επισημάνθηκε.

Η συνεδρίαση αποφάσισε ακόμη να παραχωρήσει μία αίθουσα δίπλα από το Λαογραφικό Μουσείο στην Κίνηση Νέων Σούρπης για να στεγάσει τις δραστηριότητές της.

Ενέκρινε τη σύνταξη μελέτης για παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας το 2015, με στόχο κάθε χρόνο να δίνεται προτεραιότητα σε έναν αγροτικό δρόμο και να γίνεται ασφαλτόστρωση και όχι χαλικόστρωση, ώστε η προσβασιμότητα να διασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα.

Επιπλέον, ανέθεσε τη διοργάνωση του καρναβαλιού στην Κίνηση Νέων Σούρπης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νηές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου