ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται η αγορά της πόλης

σε-υποτονικούς-ρυθμούς-κινείται-η-αγο-704213

Αν και οι εκπτώσεις ξεκίνησαν δυναμικά την πρώτη εβδομάδα

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκαν οι εκπτώσεις τη δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα που φεύγει. Τα χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο διαλύθηκαν και τη θέση τους πήρε η κατήφεια. Το προεκλογικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, επανέφεραν τις αγορές σε χαλαρά επίπεδα. Οι έμποροι προσδοκούν να αλλάξει η εικόνα με τις πληρωμές των εργαζομένων στο τέλος του μήνα, ώστε να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις.

«Ο κόσμος ξέμεινε από λεφτά, ενώ και οι εκλογές επηρέασαν την ψυχολογία της κατανάλωσης. Αναμένουμε μήπως λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα στις αρχές Φεβρουαρίου» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης.

Τα ποσοστά εκπτώσεων σε είδη ένδυσης – υπόδησης έχουν φτάσει το 30-50%. Η αγορά έχει επάρκεια προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. «Τα καταστήματα προσπαθούν και κάνουν τις καλύτερες δυνατές τιμές. Είναι καλές οι εκπτώσεις και ειλικρινείς οι τιμές» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι αναμένουν μετά τις εκλογές να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον. Ο κ. Μπούντης σημείωσε ότι «σε διαφορετική περίπτωση τα καταστήματα θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα».

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου στηρίζει με νύχια και με δόντια τον εμπορικό κόσμο. Στο άμεσο μέλλον διοργανώνει να εκδώσει εμπορικό οδηγό της πόλης σε μορφή και έντυπη και ηλεκτρονική. Εχει ήδη ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια.

Επιπλέον, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη δημοτική αρχή Αλμυρού, ώστε από τις εργασίες αναβάθμισης της πλατείας και οδών κοντά στο εμπορικό κέντρο να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το δήμο και τον εργολάβο του έργου. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την εξέλιξη των εργασιών με κάθε τρόπο ώστε ούτε το έργο να πάει πίσω ούτε και τα καταστήματα να υποστούν ζημιά στην ομαλή λειτουργία τους» είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου