ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατάθεση ενστάσεων για την εξισωτική

κατάθεση-ενστάσεων-για-την-εξισωτική-704231

Μέχρι την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, συνεχίζονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενστάσεις των κτηνοτρόφων για την περικοπή ή και την απόρριψη της εξισωτικής αποζημίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αλμυρού, για τα δικαιολογητικά των ενστάσεων θα ενημερώνονται οι ίδιοι οι προσφεύγοντες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή τους φορείς όπου υπέβαλαν δηλώσεις, καθώς συνδυάζονται με τους λόγους απόρριψής τους.

Πάντως, το ποσοστό των κτηνοτρόφων που απορρίφθηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς φτάνει και το 50% του συνόλου σε ορισμένες Τοπικές Κοινότητες.

Στο μεταξύ, μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα, αγροτών που ο χιονιάς και οι χαμηλές θερμοκρασίες έπληξαν το φυτικό τους κεφάλαιο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μέχρι στιγμής ένας μόνο παραγωγός έχει κάνει αίτημα από τον Αλμυρό, ενώ από τη Σούρπη κτηνοτρόφος δήλωσε ζημιές για το ποιμνιοστάσιό του. Δεν υπάρχουν ζημιές στις ελιές. Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Καραγιώργος ενημέρωσε ότι πραγματική εικόνα για τις ζημιές από τον παγετό θα έχουμε κοντά στην άνοιξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου