ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης στην πλατεία Αλμυρού

εργασίες-βιοκλιματικής-αναβάθμισης-704240

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Αλμυρού. Συνεργείο του αναδόχου απομακρύνει τις παλιές κατασκευές, ενώ αποκόλλησε τις μαρμάρινες πλάκες του σιντριβανιού και ξήλωσε τα κολωνάκια.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στην οδό Δ. Αργυροπούλου. Η παρέμβαση είχε σταματήσει προσωρινά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει η δημοτική αρχή προκειμένου η αγορά της πόλης να λειτουργήσει απρόσκοπτα και εύρυθμα.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας & των περιμετρικών οδών του κέντρου του Αλμυρού αφορά παρεμβάσεις συνολικής επιφάνειας 21.822,56m2.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία, τους δρόμους που διέρχονται από αυτήν (Β. Κωνσταντίνου, Αθηνών) και μία επέκταση προς βορρά (οδοί Μιχοπούλου, Αργυροπούλου, Ιάσωνος, Μυρμιδόνων, Β. Γεωργίου).
Tο έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία ελκυστικών περιοχών για χρήση από τους πολίτες, με αύξηση του πρασίνου, αύξηση του διαθέσιμου χώρου στους πεζούς (πεζόδρομο, αύξηση πλάτους πεζοδρομίων, κλπ) με αντίστοιχη μείωση του χώρου κίνησης των αυτοκινήτων, μείωση της ασφάλτου και χρήση φιλικών υλικών προς το περιβάλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου