ΑΛΜΥΡΟΣ

Οργασμός εργασιών στην πλατεία Αλμυρού

οργασμός-εργασιών-στην-πλατεία-αλμυρ-710245

Συνεχίζεται η παρέμβαση στην οδό Δ. Αργυροπούλου

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Αλμυρού. Συνεργείο του αναδόχου απομακρύνει τις παλιές κατασκευές, ενώ αποκόλλησε τις μαρμάρινες πλάκες του σιντριβανιού και ξήλωσε τα κολωνάκια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Καραγιώργος ανέφερε ότι το υλικό θα αποθηκευτεί σε χώρους του δήμου, με σκοπό να αξιοποιηθεί σε άλλες παρεμβάσεις. Επόμενο βήμα του συνεργείου, σημείωσε, θα είναι η διαμόρφωση καναλιών με νερό, ενώ θα εγκατασταθούν καλαίσθητες πέργκολες και θα χρησιμοποιηθούν υλικά φιλικά με το περιβάλλον για το δάπεδο.

«Το έργο συνεχίζεται σύμφωνα με τη μελέτη» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες επιβλέπουν την πρόοδο των εργασιών.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στην οδό Δ. Αργυροπούλου. Η παρέμβαση είχε σταματήσει προσωρινά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει η δημοτική αρχή προκειμένου η αγορά της πόλης να λειτουργήσει απρόσκοπτα και εύρυθμα.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας & των περιμετρικών οδών του κέντρου του Αλμυρού αφορά παρεμβάσεις συνολικής επιφάνειας 21.822,56m2.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία, τους δρόμους που διέρχονται από αυτήν (Β. Κωνσταντίνου, Αθηνών) και μία επέκταση προς βορρά (οδοί Μιχοπούλου, Αργυροπούλου, Ιάσωνος, Μυρμιδόνων, Β. Γεωργίου).

Tο έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία ελκυστικών περιοχών για χρήση από τους πολίτες, με αύξηση του πρασίνου, αύξηση του διαθέσιμου χώρου στους πεζούς (πεζόδρομο, αύξηση πλάτους πεζοδρομίων, κλπ) με αντίστοιχη μείωση του χώρου κίνησης των αυτοκινήτων, μείωση της ασφάλτου και χρήση φιλικών υλικών προς το περιβάλλον.

Επίσης στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης τους καλοκαιρινούς μήνες και στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων που χωροθετούνται γύρω από την περιοχή της βιοκλιματικής αναβάθμισης. Για το σκοπό αυτό θα εγκατασταθούν υλικά που μειώνουν την εκπομπή θερμότητας, στοιχεία που σκιάζουν τους υπαίθριους χώρους, θα φυτευτούν νέα δένδρα και φυτά, θα χρησιμοποιηθούν πρωτότυπα βιοκλιματικά στοιχεία όπως εναλλάκτες και διαχυτές αέρα για τον σωστό δροσισμό της περιοχής, κτλ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου