ΑΛΜΥΡΟΣ

Ν. Τσανής: Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε

ν-τσανής-δεν-είναι-στραβός-ο-γιαλός-στ-836403

Οι παρεμβάσεις της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης

Συνέχεια στο θέμα με άτομο, που εξυπηρετούσε πολίτες στο ΚΕΠ χωρίς να έχει καμία εργασιακή σχέση με το δήμο δίνει σήμερα ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, Νίκος Τσανής, διατυπώνοντας σειρά ερωτημάτων.

Επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια, ο κ. Τσανής διερωτάται: «Μετά από τέσσερις μήνες η δημοτική αρχή έχει ακόμη άγνοια για τους υπαλλήλους του δήμου; Μήπως αγνοείται ότι η εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ έχει σχέση με προσωπικά δεδομένα; Για το θέμα αυτό υπάρχουν ευθύνες;».

Ο ίδιος προσθέτει: «Αξίζει ίσως να αναρωτηθούμε, όταν αυτά συμβαίνουν στο ισόγειο του Δημαρχείου και οι υπεύθυνοι δηλώνουν άγνοια, μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε;

Εμείς ως Ενωτική Δημοτική Κίνηση γνωρίζουμε ότι θα γινόμαστε και δυσάρεστοι όταν προσπαθούμε ως οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Οι φραστικές επιθέσεις και η λάσπη που δεχθήκαμε έχουν καταγραφεί, φυσικά δεν μας πτοούν και προς το παρόν τις αφήνουμε μόνο στην κρίση των πολιτών του Αλμυρού».

Ο κ. Τσανής γνωστοποιεί παράλληλα τα αιτήματα που ανέδειξε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση με τη μορφή παρεμβάσεων, με πρώτο την «ανεπάρκεια», όπως ισχυρίζεται, της δημοτικής αρχής για την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Ευξεινούπολης και την «εγκατάλειψη της κοινωφελούς Επιχείρησης».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι, «οι συνταξιοδοτήσεις είναι γνωστές μήνες πριν την υλοποίηση τους και προφανώς η δημοτική αρχή (πρώην και νυν) όφειλε να ζητήσει προσλήψεις για 11μηνο όπως έκαναν άλλοι δήμοι είτε προσλήψεις για 8μηνο.

Αντί αυτού, η νυν δημοτική αρχή, θέλοντας να κλείσει χωρίς σχέδιο και με ιδιαίτερη βιασύνη το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου στο οποίο ανήκαν οι παιδικοί σταθμοί Αλμυρού – Ευξεινούπολης, επεφύλαξε στον παιδικό σταθμό την ίδια τύχη με το καφενείο του ΚΑΠΗ».

Για την κοινωφελή επισημαίνει: «Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αυτής η Δημοτική αρχή τόνισε ότι θα στηρίξει την Κοινωφελή και ότι θα πληρωνόταν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Μετά από 1,5 μήνα οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και η Κοινωφελής έχει χάσει τις ρυθμίσεις για ασφαλιστική και πιθανόν φορολογική ενημερότητα (μέχρι 13/1 στερούταν ασφαλιστικής ενημερότητας) και πλέον υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να χαθεί το πρόγραμμα για ΚΔΑΠ και παιδικό σταθμό Πτελεού».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις «αναδρομικές χρεώσεις και τα πρόστιμα σε παρατάσεις εργοταξιακού ηλεκτρικού ρεύματος εφόσον υπήρξε η διαβεβαίωση του προέδρου ότι θα υπήρχε, όταν αποσύρθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Αναδείξαμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έβαλαν βιαστικά πρόστιμα σε δημότες για θέμα που υποτίθεται θα συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Επίσης ζητήσαμε με αίτηση από 30-12-2014 στην Οικονομική Υπηρεσία τα στοιχεία και με χρήση ποιών νόμων επιβάλλονται αναδρομικά πρόστιμα και τέλη. Σήμερα μετά από 15 μέρες δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση…

Καλούμε την δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί η δημοκρατία υπηρετεί την νομιμότητα και αποκαλύπτει την αυθαιρεσία» προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου