ΑΛΜΥΡΟΣ

Εποικοδομητική παρέμβαση κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών

εποικοδομητική-παρέμβαση-κατά-των-εξ-727525

Κοινωνικοί Επιστήμονες επισκέφθηκαν την Πέμπτη το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Ενημερωτική δράση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ειδικότερα το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Γυμνάσιου Ευξεινούπολης. Οπως ενημερώνει η διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Σταυραντώνη, Κοινωνικοί Επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Ν. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» το οποίο συνεργάζεται με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου, επισκέφθηκαν το Σχολείο.

Η ίδια προσθέτει: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου ενημερώθηκαν από την κ. Γώγου Ζωή και κ. Μπακατσέλου Μαρία για τις συνέπειες της χρήσης του τσιγάρου και του αλκοόλ, για τις αιτίες που οδηγούν τους νέους στη χρήση αυτών των ουσιών και για τους τρόπους πρόληψης. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τα παιδιά. Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ και Γ’ Γυμνασίου ενημέρωσαν η κ. Σωτηροπούλου Δήμητρα και η κ. Πετροπούλου Γεωργία για το σημαντικό θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών – ναρκωτικών, τις συνέπειες της χρήσης, την εξάρτηση, τους λόγους που οδηγούν τους νέους στη χρήση. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική.

Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους και ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης, για τον τρόπο στήριξης των εφήβων, για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, για τους κινδύνους που υπάρχουν στην εφηβεία και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαφύγουν αυτούς, έμαθαν πως πρέπει να στέκονται γερά στα πόδια τους και να αξιολογούν τις παρέες τους και τους φίλους τους και να ανακαλύπτουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης μιας δυσκολίας (εκτός της χρήσης τσιγάρου-αλκοόλ- ναρκωτικών).

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την αποτροπή των εφήβων από τη χρήση των ναρκωτικών είναι η ενεργή παρουσία των γονέων στη ζωή των παιδιών τους. Η καλλιέργεια ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο. Τέλος οι γονείς πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά τους σε αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες (όπως κολύμβηση, μπάσκετ, θέατρο, χορό, μουσική κλπ).

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ευχαριστούν θερμά το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής» Γώγου Ζ., Μπακατσέλου Μ., Σωτηροπούλου Δ. και Πετροπούλου Γ., για την πολύτιμη ενημέρωση που τους παρείχαν στο σημαντικό θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου