ΑΛΜΥΡΟΣ

1.800.000 € οι οφειλές Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. στο Δήμο

1-800-000-e-οι-οφειλές-δ-ε-υ-α-αλ-στο-δήμο-727535

Ψεύδη, ανακρίβειες, επικοινωνιακά παιχνίδια σε ρόλο μπαταξή αποδίδει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στον επικεφαλής μειοψηφίας Νίκο Τσανή στους ισχυρισμούς του για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. Σε ανοιχτή επιστολή ο κ. Εσερίδης κάνει γνωστό ότι η Δημοτική Επιχείρηση οφείλει στο Δήμο ποσό 1.800.000 ευρώ από δόσεις χρεολυσίων, ενώ αποκαλύπτει ότι 40 άτομα δεν πλήρωναν ποτέ δημοτικά τέλη επί 20 και πλέον χρόνια.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Εσερίδης αναφέρει τα εξής: «Με καλό ποδαρικό ξεκίνησε η νέα χρονιά στο Δήμο Αλμυρού, καθώς επίδοξοι «σωματοφύλακες» αναλαμβάνουν να «διασφαλίσουν» το μέλλον του Δήμου και των δημοτών, έχοντας μάλιστα και ως ασπίδα τους το σύνθημα «η λασπολογία αναδεικνύει την ασυδοσία – αβέβαιο το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. – άδικες χρεώσεις σε δημότες»

Τελικά κ. Τσανή, διαπιστώνω ότι επιλέγετε επικίνδυνα παιχνίδια για να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε άποψη επί παντός επιστητού όμως η ενασχόληση με τα κοινά και η συνεισφορά στην τοπική κοινωνία απαιτούν σοβαρότητα. Κι εσείς στο μόνο στο οποίο αρέσκεστε είναι να καταγγέλλετε, να κάνετε επικίνδυνους ακροβατισμούς και στη συνέχεια οι άλλοι να μαζεύουν τα συντρίμμια σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όποιος δε σέβεται και το τελευταίο ευρώ του πολίτη δεν έχει θέση στο δημόσιο βίο.

Δεν αγνοούμε τις προτάσεις κανενός, ειδικά όταν αυτές είναι τεκμηριωμένες και μελετημένες. Ομως δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε ψευδή και ανακρίβειες και επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Κάνατε ερώτηση στο Δήμαρχο για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., αυθαιρετώντας, χωρίς εσείς να είστε ο αρμόδιος να εκφράσετε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και με αυτόν τον τρόπο, να καπελώνετε όλη τη Διοίκησή της, μιας και σεις θεωρείτε τον εαυτό σας υπέρμαχο των συμφερόντων της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης, χωρίς να γνωρίζετε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ χρωστά προς το Δήμο Αλμυρού το ποσό του 1.800.000 ευρώ από δόσεις χρεολυσίων, τα οποία ποτέ δεν πλήρωνε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. και αυτά παρακρατούνταν από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του Δήμου. Ποσά που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν σημαντικά έργα για την περιοχή μας προς όφελος όλων των κατοίκων! Τη στιγμή που η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. έχει ανείσπρακτες οφειλές που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια στο παρελθόν για την είσπραξη των χρημάτων αυτών. Εσείς κύριε Τσανή συμφωνείτε ότι το χρέος αυτό θα πρέπει να συνεχίσει και μέχρι σε ποιο βαθμό θα πρέπει να ανέλθει το χρέος αυτό; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν οφειλέτες προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ από λίγους εκλεκτούς που ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας και δεν έγινε καμία ενέργεια για να εισπραχθούν;

Με απλά λόγια ξέρετε πώς χαρακτηρίζονται τα παραπάνω; Νοικοκύρεμα. Γιατί θα πρέπει εμείς οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να ακολουθήσουμε τη δική σας θέση; Δηλαδή τη θέση του μπαταξή. Να πληρώνει ο εγγυητής και όχι ο οφειλέτης.

Γνωρίζετε ότι γι’ αυτό το θέμα έχουμε συζητήσει και έχουμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. να πληρώνει την οφειλή της επιχείρησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών, καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό ανά μήνα; Και αν η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα λειτουργίας, να κάνει αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσουμε να τη στηρίξουμε οικονομικά.

Μας κατηγορείτε ότι προβαίνουμε σε άδικες χρεώσεις προς τους οφειλέτες; Τι εννοείτε; Οτι έχουμε δώσει εντολή προς το γραφείο εσόδων να παρανομεί; Ή μήπως δεν ξέρετε τι σας γίνεται; Το Γραφείο Εσόδων είναι ένας από τους κυρίους πυλώνες των υπηρεσιών του Δήμου και πάντα κινείται με νόμιμες διαδικασίες, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη, έχοντας την πλήρη στήριξή μου.

Τι ακριβώς εννοείτε παράνομες χρεώσεις; Ότι κακώς χρεώσαμε τα σαράντα άτομα που επί είκοσι και πλέον έτη δεν πλήρωναν ποτέ δημοτικά τέλη; Περίπου οφειλές προς το Δήμο 400.000 ευρώ και τα οποία ήταν χρεωμένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς εκείνη να προβεί σε ενέργειες προς είσπραξη των χρημάτων αυτών ως όφειλε ; Και όλα αυτά τη στιγμή που το υπόλοιπο των δημοτών είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε εξαιρέσεις και να συμπεριφερόμαστε προς όφελος των λίγων και εκλεκτών; Θέλετε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο την έκδοση αδειών εργοταξιακού ρεύματος καταστρατηγώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αναφέρεται σε ευπαθείς μόνο ομάδες πολιτών; Αυτά εσείς τα χαρακτηρίζετε αυταρχισμό και αλαζονεία; Γνωρίζετε ότι η μη είσπραξη χρημάτων αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα για τον Ταμία και το Δ/ντή Οικονομικών και για το Δήμαρχο παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος;

Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο θέτετε ερωτήματα και λαμβάνετε άμεσα τις απαντήσεις ενώ ο Κώδικας του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ότι έχω το δικαίωμα απάντησης σε μεθεπόμενο συμβούλιο, εσείς διακόπτετε φωνασκώντας και με απρέπεια να μη δέχεστε τις απαντήσεις. Τέτοιες παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες, θεωρώντας το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου ως χώρο των Εξαρχείων.

Τη μια μας παρουσιάζεστε ως «Δον Κιχώτης» και την άλλη ως «Ρομπέν των Δασών», προστατεύοντας τους φτωχούς και τους αδυνάτους και δυστυχώς ούτε τόξα ούτε βέλη έχουμε για να σας προσφέρουμε.

Επίσης δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απευθύνεστε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλώντας τον «ρε». Είναι ντροπή σας. Αποδεικνύετε ποιος είστε πραγματικά.

Κύριε Τσανή

Εχετε την εντύπωση ότι συμπεριφερόμαστε ως νέοι μανδαρίνοι. Σε καμία περίπτωση. Κάνετε λάθος. Επιζητούμε την παρέμβασή σας και τη γνώση σας. Απλώς και μόνο η απειρία σας στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής, σας οδηγεί στο να «μαρσάρετε» προσπαθώντας με το θόρυβο να εντυπωσιάσετε. Είμαστε ταπεινοί, έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά, σας θέλουμε δίπλα μας αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης για την περιοχή μας. Η πολιτική μας θα είναι πολιτική ανάπτυξης χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος.

Η συνδιοίκηση είναι αυτό το οποίο επιζητούμε. Ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του Καλλικρατικού Δήμου δεν αποτελεί ενός ανδρός αρχή. Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη. Δεν διακατέχεται κανένας από μας από στοιχεία αλαζονείας και αριβισμού. Δεν είμαστε αντίπαλοι ούτε εχθροί. Εχθροί και αντίπαλοι είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και η κοινωνία μας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη τη στήριξη όλων με προτάσεις, ιδέες και κριτική» καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου