ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμόρφωση μαρίνας στην Αμαλιάπολη

διαμόρφωση-μαρίνας-στην-αμαλιάπολη-727539

Ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Αμαλιάπολης, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων που θα καταστήσουν το παραθαλάσσιο χωριό πόλο έλξης τουριστών, επεξεργάζεται η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Ο πρώην πρύτανης και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε χθες το δήμο Αλμυρού μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Δημήτρη Εσερίδη, για επίσκεψη στην περιοχή.

Με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών οι δύο άνδρες περιηγήθηκαν στο τουριστικό θέρετρο και μοιράστηκαν σκέψεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η διαμόρφωση μαρίνας ώστε ιστιοφόρα σκάφη να μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι είναι ένα έργο που η δημοτική αρχή Δημήτρη Εσερίδη δεσμεύτηκε και βάζει ήδη τις βάσεις για να υλοποιηθεί.

«Θα αναπλάσουμε το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης σε όλη την έκτασή του από άκρη σε άκρη. Αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψης του κ. Μουτζούρη στον Αλμυρό. Σχεδιάζουμε σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της περιοχής» είπε ο κ. Εσερίδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι απώτερος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής με την παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και καταλυμάτων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την υλοποίηση του οποίου θα προκηρύξουμε ανοιχτό διαγωνισμό. Η Αμαλιάπολη θα αναδειχθεί σε μεγάλο τουριστικό προορισμό» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου