ΑΛΜΥΡΟΣ

Ηλεκτρονικά η ανανέωση βιβλιαρίων από τον ΟΓΑ

ηλεκτρονικά-η-ανανέωση-βιβλιαρίων-απ-728110

Από το Μάρτιο στο πλαίσιο κατάργησης θεώρησης των βιβλιαρίων

Αυτόματη ανανέωση της Ασφαλιστικής Ικανότητας των δικαιούχων περίθαλψης υλοποιεί ο ΟΓΑ στο πλαίσιο της κατάργησης της χειρόγραφης θεώρησης βιβλιαρίων, ενημερώνει ο ανταποκριτής του στον Αλμυρό, Δημήτρης Βελάνης.

Οπως διευκρινίζει, «η Ασφαλιστική Ικανότητα των δικαιούχων, για το διάστημα μετά τις 28/02/2015, θα ανανεωθεί ηλεκτρονικά από τη Μηχανογράφηση του ΟΓΑ και θα αποσταλεί στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ», μετά την ενημέρωση του Μητρώου Εσόδων Ασφαλισμένων & του Μητρώου Πληρωμών Συντάξεων και κατά συνέπεια δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στους Ανταποκριτές για ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας.

Στους Ανταποκριτές θα προσέρχονται για ενημέρωση της ασφαλιστικής ικανότητας όσοι ζητούν αρχική χορήγηση βιβλιαρίου, εξόφλησαν εκπρόθεσμα ασφαλιστικές εισφορές, κατοχύρωσαν δικαίωμα περίθαλψης μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014, εντάχθηκαν σε σύστημα ρύθμισης οφειλών με δόσεις, ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων (έμμεσα μέλη, συνεχιζόμενη θεραπεία, ασφαλισμένοι σε διακοπή από την ασφάλιση προς συνταξιοδότηση, μοναχοί, κ.λ.π.).

Για όσους δικαιούχους περίθαλψης ΟΓΑ υπάρχει ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα χωρίς ημερομηνία λήξης δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς έχουν ενεργό δικαίωμα περίθαλψης.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Μηχανογράφηση του ΟΓΑ είναι στη διαδικασία ενοποίησης των εφαρμογών «Καταγραφή Βιβλιαρίων Υγείας» και «Ασφαλιστικής Ικανότητας» σε μια εφαρμογή, ενώ θα προχωρήσει άμεσα και σε ενημέρωση των ημερομηνιών έναρξης και λήξης δικαιώματος στις δύο εφαρμογές. Η ενοποίηση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και θα ενημερωθείτε σχετικά» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου