ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομοφωνία αποφάσεων παρά τις αντεγκλήσεις

ομοφωνία-αποφάσεων-παρά-τις-αντεγκλή-729258

Στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, όπου το κλίμα δυναμίτισε ερώτηση για το ΚΕΠ

Ομόφωνα ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, η οποία πάντως στιγματίστηκε με την αποχώρηση υπηρεσιακού παράγοντα και υψηλούς τόνους συζήτησης με αφορμή επερωτήσεις που κατέθεσε ο επικεφαλής μειοψηφίας Νίκος Τσανής, στην έναρξή της.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που έφερε τα πάνω – κάτω αφορούσε σε άτομο στο ΚΕΠ, που προσφέρει εξυπηρέτηση προς τους πολίτες, χωρίς να έχει εργασιακή σχέση με το δήμο, καθώς πυροδότησε την αντίδραση του προϊσταμένου του ΚΕΠ και Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού, Χρήστου Καραζούπη, προέδρου της Εθελοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει».

«Εχετε εισάγει την άμισθη εθελοντική εργασία; Είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο άτομο είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Εν Δράσει», αναρωτήθηκε ο κ. Τσανής.

Πριν προλάβει να απαντήσει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ο κ. Καραζούπης πήρε το λόγο και επιτέθηκε φραστικά στον κ. Τσανή κατηγορώντας τον για αστήρικτες καταγγελίες, καθώς το ΚΕΠ έχει ανοιχτές τις πόρτες του απέναντι σε κάθε πολίτη για οποιαδήποτε εργασία.

Επαναφέροντας την τάξη ο κ. Εσερίδης ζήτησε από τον υπηρεσιακό παράγοντα να αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδρίασης, λόγω της φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε προς το δημοτικό σύμβουλο, αλλά και επειδή δεν του είχε δοθεί ο λόγος. Ο δήμαρχος είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και δεσμεύτηκε να το διερευνήσει.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας ανταπάντησε ότι δεν μπορεί να δεχθεί ότι η δημοτική αρχή δεν έχει γνώση. «Ή έχετε κάνει το δήμο παράρτημα του ΚΕΠ ή ο δήμος είναι ξέφραγο αμπέλι», ισχυρίστηκε ο κ. Τσανής.

«Κατά απαράδεκτο τρόπο ακολουθείτε μία τακτική, που αποτελεί πολιτική ανάμνηση του παρελθόντος από την πλατεία Εξαρχείων» είπε σφόδρα ενοχλημένος ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσανής συνέχεια φωνασκεί και δημιουργεί προβλήματα στην καλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά, το συμβούλιο μπήκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα ενέκρινε με ομόφωνες αποφάσεις. Ο δήμαρχος διερεύνησε χθες το θέμα, όπως και δεσμεύτηκε να πράξει, και ζήτησε από το συγκεκριμένο άτομο να αποχωρήσει από το ΚΕΠ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου