ΑΛΜΥΡΟΣ

Μόνο 50 μετανάστες ψήφισαν για το Συμβούλιο Ενταξης

μόνο-50-μετανάστες-ψήφισαν-για-το-συμβού-731607

Το δημοτικό συμβούλιο θα συγκροτήσει το Σώμα

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν προχθές οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών του δήμου Αλμυρού.

Στην κάλπη προσήλθαν συνολικά 50 μετανάστες, ενώ σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων τακτικά μέλη αναδείχτηκαν οι Κούσε Μαλίκ, Γκιορντένι Αρτάν και Σούλα Ιλίρ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Από την ομάδα πλειοψηφίας θα αναδειχτεί ένας σύμβουλος για πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στο Συμβούλιο θα συμμετέχει ως μέλος και ένας από τη μειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο πολλές οικογένειες μεταναστών -κατά κύριο λόγο Αλβανών- απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Σε αυτόν τον λόγο αποδίδεται και η μικρή συμμετοχή των μεταναστών στις αρχαιρεσίες, καθώς από σύνολο 300-400 ατόμων μόνο οι 50 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εναπομείναντες μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αλβανοί, έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο από πέρυσι το φθινόπωρο, καθώς 20-30 οικογένειες επέστρεψαν μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και μόνο οι αρχηγοί των οικογενειών έμειναν τελικά στον Αλμυρό.

Από το ξεκίνημα δε, της οικονομικής κρίσης, οι μετανάστες που αποχώρησαν από τον Αλμυρό με τις οικογένειές τους και γύρισαν πίσω στην Αλβανία είναι πολλαπλάσιοι.

Συνεδριάζει το συμβούλιο

Σε συνεδρίαση καλείται σήμερα, Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων του δήμου και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» για την «Αύξηση της γνώσης σχετικά με την ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική ή την προστασία και διαχείριση των παράκτιων περιοχών».

Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο είναι η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο του έργου «Προμήθεια και μεταφορά ενός καινούργιου καλαθοφόρου οχήματος», η αποδοχή ένταξης του έργου «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη δήμου Αλμυρού» στη «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ο ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο ένταξης μεταναστών του δήμου και τη Σύσταση του Συμβουλίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου