ΑΛΜΥΡΟΣ

Συμμετείχε σε ημερίδα του ΥΠΕΚΑ ο δήμαρχος Αλμυρού

συμμετείχε-σε-ημερίδα-του-υπεκα-ο-δήμα-731640

Για τη διαχείριση θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συμμετείχε χθες Τρίτη, ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτριος Εσερίδης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «GR02 – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» του ΧΜ ΕΟΧ περιόδου 2009-2014, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δοτριών χωρών (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και της ωφελούμενης χώρας, της Ελλάδας.

Οπως ενημερώνει η δημοτική αρχή: «Η Ελλάδα υπέγραψε, το Νοέμβριο του 2011, Μνημόνιο Κατανόησης με τις τρεις (3) δότριες χώρες του ΕΟΧ, στο οποίο έχει περιληφθεί «Προγραμματική Περιοχή» με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων», στο πλαίσιο του Τομέα Προτεραιότητας «Περιβαλλοντική Προστασία και Διαχείριση».

Η προϋπολογισμένη συμμετοχή του ΧΜ του ΕΟΧ, για τη συγκεκριμένη Προγραμματική Περιοχή για την Ελλάδα, ανέρχεται στα 9.510.000,00 ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνολικό ύψος προϋπολογισμού 11.188.000,00 ευρώ. Το σχετικό Πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ περιλαμβάνει και «Προκαθορισμένο Εργο» με τίτλο «Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Παρακολούθησης Θαλάσσιων Υδάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου