ΑΛΜΥΡΟΣ

200 αιτήσεις για τις 8μηνες προσλήψεις στην Καθαριότητα

200-αιτήσεις-για-τις-8μηνες-προσλήψεις-στ-748343

Ξεκίνησε ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση

Ξεπέρασαν τις διακόσιες οι αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις 26 θέσεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αλμυρού.

Η υποβολή αιτήσεων συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και την Τετάρτη οπότε εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής.

Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού το διάστημα των δέκα ημερών που προηγήθηκε δέχτηκε την επίσκεψη μεγάλου όγκου πολιτών που ζητούσαν ενημέρωση για τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Πολλοί ενδιαφερόμενοι πληρούσαν τους όρους, άλλοι όχι. Τελικά οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τις 200.

Θα ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά ανεπαρκές προσωπικό. Στους εργαζόμενους οφείλονται ρεπό αλλά και άδειες.

Η εντολή από τη δημοτική αρχή Αλμυρού είναι να γίνουν οι προσλήψεις εντός του Ιανουαρίου, ώστε να καλυφθούν γρήγορα οι κενές θέσεις και οι 8μηνίτες να πιάσουν άμεσα δουλειά.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε την κατάθεση σειράς δικαιολογητικών. Ο εξονυχιστικός έλεγχός τους θα κρατήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε.

Οι θέσεις που προκηρύχτηκαν αφορούν σε τρεις οδηγούς απορριμματοφόρων, η μία σε τεχνίτη υδραυλικό και οι 22 σε εργάτες καθαριότητας.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα ακολουθήσει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων σε πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οπως είναι γνωστό, οι προσλήψεις είναι 8μηνης διάρκειας και αφορούν όλες στην Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς εκεί δεν επαρκεί το προσωπικό.

Με τη συνένωση των πρώην δήμων και της Κοινότητας Ανάβρας οι ανάγκες για την καθαριότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ και οι αποστάσεις που καλύπτουν τα απορριμματοφόρα μεγάλες, με αποτέλεσμα πολύτιμος χρόνος να ξοδεύεται σε μετακινήσεις.

Προκειμένου να κερδίσει χρόνο, η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτημα για προσλήψεις δίμηνης διάρκειας ώστε να κάνει χρήση του προγράμματος με τις 8μηνες συμβάσεις όσο το δυνατόν αργότερα με απώτερο στόχο να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες σε καθαριότητα του καλοκαιριού.

Οι τουριστικοί προορισμοί του καλλικρατικού δήμου το καλοκαίρι προσελκύουν δυσανάλογο αριθμό επισκεπτών και έτσι πρέπει να παρουσιάζει μία πιο προσεγμένη εικόνα. Μετά την απόρριψη του αιτήματος του δήμου, καθώς το πρόγραμμα με τους διμηνίτες εξαντλήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος αιτήθηκε την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου