ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών στον Αλμυρό

αναστολή-λειτουργίας-των-παιδικών-χα-750519

«Παγίδες» τραυματισμών η πρώτη εικόνα, σε πιστοποιημένο φορέα ο έλεγχός τους

Πιστοποιημένο φορέα για τον έλεγχο των παιδικών χαρών αποφασίζει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή Αλμυρού. Με απευθείας ανάθεση, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών θα επιλέξει τον ανάδοχο με κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά για τις προτάσεις – εργασίες συντήρησης, που πρέπει να γίνουν για να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ήδη ολοκληρώσει έναν πρώτο έλεγχο, ο οποίος κατέδειξε σημαντικές ζημιές – φθορές λόγω παλαιότητας σε παιχνίδια, τα οποία εκτιμάται ότι πρέπει άμεσα να επισκευαστούν.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού με απόφασή του ανέστειλε τη λειτουργία των παιδικών χαρών. Οι παιδικές χαρές λειτουργούν με ευθύνη των γονιών. Τα παιδιά που τις επισκέπτονται θα πρέπει να έχουν συνοδό.

Κείμενο με ανάλογο περιεχόμενο θα αναρτηθεί σε όλες τις παιδικές χαρές, καθώς ο πρώτος έλεγχος που διενεργήθηκε, έδειξε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για να τηρούνται οι όροι ασφαλείας.

Εξάλλου την ποινική ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα σε παιδική χαρά φέρουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι αιρετοί και οι πρόεδροι των Επιτροπών Ελέγχου και Πιστοποίησης στις Περιφερειακές Ενότητες.

Από το 2009 υπουργική απόφαση προβλέπει τις τεχνικές προδιαγραφές, τη διαδικασία αδειοδότησης, τη διαδικασία ελέγχου και τη συντήρησης.

Πρόσθετη σήμανση

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλμυρού θα εγκαταστήσει το επόμενο διάστημα πρόσθετη σήμανση σε σημεία – κλειδιά του οδικού δικτύου σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο, όπου παρατηρείται ότι συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα ανά τακτά διαστήματα.

Εκτός από τις πινακίδες ΚΟΚ, θα τοποθετηθούν και φωτεινοί σηματοδότες, όπως στον Πλάτανο και την Ευξεινούπολη, όπου στις εισόδους – εξόδους έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται συχνά υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από τους οδηγούς.

Εκκρεμότητα υπάρχει και στο δρόμο προς την παραλία Αλμυρού, στο ύψος του παράδρομου της Εθνικής όπου εκτιμάται ότι πρέπει να εγκατασταθεί σηματοδότης που να εφιστά την προσοχή των οδηγών ότι πρέπει να κόψουν ταχύτητα.

Οι παρεμβάσεις σήμανσης σχεδιάστηκαν μετά από συνεργασία με την Τροχαία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Επισκευές στις παιδικές χαρές

Κλείνουν οι παιδικές χαρές από 1η Οκτωβρίου

«Σφραγίζονται» παιδικές χαρές στο Πήλιο, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Κλείνουν οι παιδικές χαρές ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Παιδική χαρά γεμάτη παγίδες ~ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου