ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλατεία, λιμάνι, αδέσποτα «καίνε» την Αμαλιάπολη

πλατεία-λιμάνι-αδέσποτα-καίνε-την-α-753388

Εργα αναβάθμισης ζητούν οι κάτοικοι του χωριού

Μικρές παρεμβάσεις αναβάθμισης σε σημεία – κλειδιά της Τοπικής Κοινότητας μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Αμαλιάπολης και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών αντιμετωπίζοντας προβλήματα.

Η Αμαλιάπολη είναι ένας τουριστικός προορισμός στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός της αυξάνεται δυσανάλογα.

Οι τριακόσιοι κάτοικοι της περιοχής ψαράδες στην πλειοψηφία τους, αγρότες αλλά και καταστηματάρχες ζητούν αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών ώστε ο παραθαλάσσιος οικισμός να παρουσιάζει προσεγμένη εικόνα.

Η ανάπλαση της πλατείας, η επέκταση του λιμανιού και ο φωτισμός του και η αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων είναι τα κύρια προβλήματα που «καίνε» την Αμαλιάπολη.

Οπως λέει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζωή Τηγανοπούλου, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δέσμευση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη ότι θα δοθούν λύσεις. Θέλουν η μικρή πλατεία να αποκτήσει ομοιομορφία και αν είναι δυνατόν ευρύτερο από τον υπάρχον ελεύθερο χώρο για αναψυχή.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να ετοιμάσει μελέτη ώστε το έργο να μπει σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Το κάθε μαγαζί στην πλατεία έχει δική του τέντα και επένδυση με νάιλον που σπάει την ομοιομορφία του χωριού. Στο μικρό ελεύθερο χώρο που απομένει από τα καταστήματα, υπάρχει μόνο ένα παγκάκι.

Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι με μικρές πλην λειτουργικές παρεμβάσεις η πλατεία μπορεί να αποκτήσει ομοιομορφία και να δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον.

Να διαμορφωθούν παρτέρια γύρω από τα δέντρα.

Η πλατεία είναι κτισμένη με πλάκες που διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Για τα αδέσποτα, οι πολίτες θέλουν να εφαρμοστεί πρόγραμμα εμβολιασμού. Η κ. Τηγανοπούλου εξηγεί ότι αγέλη δέκα αδέσποτων φοβίζουν τους κατοίκους του χωριού. «Πρέπει να καταγραφούν. Τα θηλυκά να στειρωθούν ώστε να μην πολλαπλασιάζονται. Τα αδέσποτα τριγυρνούν στην πλατεία και ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό γεμίζοντας τον τόπο με απορρίμματα, αλλά και ακαθαρσίες» προσθέτει.

Επιπλέον, οι κάτοικοι θέλουν να μεγαλώσει η μαρίνα ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού, καθώς και η παραλία. Η παροχή με ρεύμα κρίνεται βαρύνουσας σημασίας.

Άλλα προβλήματα

Από τα πλέον σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Αμαλιάπολη και είναι όμως αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι αυτά των ζημιών στην Παλαιή Εθνική Οδό Αμαλιάπολης- Σούρπης, εξαιτίας της αυξημένης χρήσης της αλλά και της παλαιότητάς της.

Η κ. Τηγανοπούλου λέει ότι ο δρόμος είναι παλιός, έχει πολλές λακκούβες και σημεία όπου λιμνάζουν νερά όταν βρέχει.

Η Τοπική Κοινότητα, πρόσθεσε, έκανε παρέμβαση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένει απάντηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου