ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε ρυθμό Χριστουγέννων η πόλη

σε-ρυθμό-χριστουγέννων-η-πόλη-759278

Σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

Πλούσιο είναι το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων της δημοτικής αρχής Αλμυρού. Μετά από συνεννόηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, ο Δήμος Αλμυρού θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων αρχής γενομένης από σήμερα, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Κάθε μέρα από το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου αλλά και από τις 27 Δεκεμβρίου και μετά με τελευταία εκδήλωση στις 5 Ιανουαρίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα bazaar και χορευτικές εκδηλώσεις, να φτιάξουν χειροποίητες κατασκευές, να παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα παραμυθομαγειρέματα, ταινίες, συναυλίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκεμβρίου 2014: Η πόλη φωτίζεται, το δέντρο ανάβει και η γιορτή ξεκινάει. Στην Είσοδο του Δημαρχείου στις 18:30 μ.μ. η Φιλαρμονική του Δήμου μας, μαζί με μικρούς μαθητές των Δημοτικών σχολείων ντυμένους αγγελάκια και Αι Βασίληδες συγκεντρώνονται και ξεκινούν το ταξίδι τους, στους δρόμους της πόλης και της Αγοράς παίζοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στις 19:30μμ. συγκεντρωνόμαστε όλοι στην πλατεία, και η παιδική χορωδία του Ωδείου με τη συνοδεία της κ. Μ. Σαμαρτζή ψάλλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ακολουθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχο Αλμυρού. Τους μικρούς μας φίλους περιμένει ο Αι Βασίλης στο σπίτι του, να τους υποδεχθεί, να παραλάβει τα γράμματά τους και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ένα λαμπερό Λούνα Παρκ αδημονεί να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Δεκεμβρίου 2014: Στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης θα διεξαχθεί Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaarαπό μαθητές του Γυμνασίου στις 17:30 μ.μ. με συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Αλμυρού με την ευθύνη της κ. Μ. Σαμαρτζή και θ’ ακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο «Ο Αι Βασίλης συλλαμβάνεται».

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Δεκεμβρίου 2014: Ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού μας παρουσιάζει στις 18:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, την εκδήλωση «Χορεύω και τραγουδώ τα κάλαντα της πατρίδος μου».

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Δεκεμβρίου 2014: «Στολίζουμε το δένδρο μας» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και κατασκευάζουν χειροποίητα στολίδια, διακοσμώντας την πόλη μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΤΡΙΤΗ 16 Δεκεμβρίου 2014: «Δουλεύω στο εργαστήρι του Αι Βασίλη» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. Τα παιδιά ως μικροί βοηθοί του Αι Βασίλη παίζουν και δημιουργούν με χριστουγεννιάτικα υλικά μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Δεκεμβρίου 2014: «Χριστουγεννιάτικα Παραμυθομαγειρέματα» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. Οι μικροί μεταμορφώνονται σε μάγειρες και ρίχνουν στο καζάνι ιδέες, λέξεις, εικόνες, κινήσεις, γράμματα, ευχές και…μαγειρεύουν» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ. Με τις «συνταγές» τους στολίζουν το δέντρο των ευχών.

ΠΕΜΠΤΗ 18 Δεκεμβρίου 2014: «Προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων» από τις 16:00μ.μ. – 18:00μ.μ. στην είσοδο του Δημαρχείου – Βιβλιοθήκη για παιδιά προσχολικής ηλικίας και από τις 18:00μ.μ. – 20:00μ.μ. δεύτερη προβολή για παιδιά ηλικίας Γ’- ΣΤ’ τάξης Δημοτικού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Δεκεμβρίου 2014: Χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία με τίτλο «Οι ποιμένες γονατίζουν», στις 19:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, από το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Πρόκειται για ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με ύμνους και μελωδίες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Δεκεμβρίου 2014: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα σκορπίσει τις μελωδίες της σε όλη την επαρχία Αλμυρού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Δεκεμβρίου 2014: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία, την Παιδική χορωδία και τη Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλμυρού καθώς και τους μαθητές του Ωδείου στις 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές του Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αλμυρού, στις 18:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Δεκεμβρίου 2014: Αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού για τα μικρά παιδιά, στις 17:30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλμυρού, με συνοδεία μουσικής από την κ. Καψαλά Ναυσικά.

ΤΡΙΤΗ 23 Δεκεμβρίου 2014: Θεατρικό παιxνίδι – παραμύθι για παιδιά από τους Κεραμιδόγατους. στις 17:30 μ.μ. – 19:30 μ.μ. στην Πλατεία – Βιβλιοθήκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Δεκεμβρίου 2014: Για το «Κυνήγι του θησαυρού» θα ξεχυθούν όλα τα παιδιά στην πλατεία, στις 11:30 π.μ. – 12:30 π.μ. Παιχνίδι από τους Κεραμιδόγατους. Μια υπέροχη μουσική βραδιά διοργανώνει η παιδική χορωδία του Δήμου μας υπό την καθοδήγηση της κ. Μ. Σαμαρτζή στις 20:00 μ.μ. στο «Καφωδείο της Ζωής».

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Δεκεμβρίου 2014: Τη Θεατρική Παράσταση «Πως γλίτωσε η Πρωτοχρονιά…και άλλες ιστορίες» θα παρακολουθήσουμε, στις 18:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, από τη Θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Δεκεμβρίου 2014: Ο Αι Βασίλης ντύνεται μάγος στις 17:30 μ.μ. και τρελαίνει μικρούς και μεγάλους με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα στο κέντρο της πόλης.

ΤΡΙΤΗ 30 Δεκεμβρίου 2014: «Γλυκομαγειρέματα». Η πλατεία Αλμυρού μοσχοβολάει από τις μυρωδιές των γλυκών και τα φουρνιστά κουλουράκια. Στις 10:30 π.μ. – 11:30 π.μ. φτιάχνουμε γλυκίσματα και κουλουράκια μικροί –μεγάλοι, με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Δεκεμβρίου 2014: Τα κάλαντα στην πόλη μας και στους Δημοτικούς Αρχοντες ψάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής στις 12:00 π.μ. στην Πλατεία του Αλμυρού. Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε ομάδα και να τραγουδήσουμε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Ιανουαρίου 2015: Ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, θα ψάλλει τα «Κάλαντα των Φώτων» υπό των ήχο κουδουνιών στις 12:00 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης αλλά και στην αγορά του Αλμυρού, όπως ακριβώς το καλεί η μέρα. Γύρω στις 14:00 μ.μ. θα τους υποδεχτούν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ολοκληρώσουν έτσι την περιήγηση τους στην πόλη.Στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Χορευτικός Ομιλος Αλμυρού τραγουδάει τα «Παραδοσιακά Κάλαντα των Φώτων της Επαρχίας Αλμυρού (Κουδούνια)».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου