ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόταση ύψους 1,8 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «Μπαλτατζής»

πρόταση-ύψους-18-εκ-ευρώ-για-το-πρόγραμμ-759286

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εισόδους – εξόδους σχολείων

Φάκελος με προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ υπέβαλε η δημοτική αρχή Αλμυρού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παρεμβάσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας του πολίτη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρτιστείδη Καραγιώργο, η πρόταση της δημοτικής αρχής που απευθύνεται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής»,αφορά σε παρεμβάσεις σε Πτελεό, Αχίλλειο, Σούρπη.

Ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ προβλέπεται για ασφαλτοστρώσεις, 300.000 ευρώ για συντήρηση – δημιουργία παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, ενώ περί το 1 εκατομμύριο ευρώ προορίζεται για αναπλάσεις.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή εξετάζει από κοινού με το Αστυνομικό Τμήμα να προχωρήσει σε σήμανση κυκλοφοριακών οδών όπου δεν υπάρχει. Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες σήμανσης.

Ηδη, έχουν εντοπιστεί κάποια σημεία που προορίζονται για θέσεις στάθμευσης ενώ δεν υπάρχει σήμανση ή αφορούν σε επικίνδυνες στροφές χωρίς προειδοποιήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Εμφαση θα δοθεί σε περιοχές που γειτνιάζουν Σχολεία, ώστε η είσοδος – έξοδος των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Οσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Αλμυρού και περιμετρικών οδών κέντρου, ο κ. Καραγιώργος είπε ότι το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οπως ενημέρωσε, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και πλέον το συνεργείο προχωρεί στην πεζοδρόμηση.

Οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας θα ξεκινήσουν από τις 12 Ιανουαρίου και μετά, ώστε να μη διαταραχθεί η αγορά εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων.

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο πλαίσιο της παρέμβασης δεν προβλέπονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου