ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξετάστηκαν έργα στον Αλμυρό

εξετάστηκαν-έργα-στον-αλμυρό-759618

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ επισκέφθηκε το δήμαρχο

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα έργα αλλά και γι’ αυτά της νέας προγραμματικής περιόδου είχαν προχθές στο δημαρχείο Αλμυρού ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης με την πρόεδρο του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπλαση της βιοκλιματικής πλατείας Αλμυρού, την αποχέτευση της Σούρπης, το ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού, έργα από τo πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που αφορούν σε αναπλάσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις και το φράγμα «Μαυρομάτι».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ολοκλήρωσης της λιμνοδεξαμενής Ξηριά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής.

Τέλος, αναφορά έγινε και στα νέα έργα που σχεδιάζει ο Δήμος Αλμυρού ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, ενώ όπως τονίστηκε μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος θα αποσταλεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του.

Τόσο ο δήμαρχος Αλμυρού, όσο και η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της εξέλιξης των έργων της βιοκλιματικής πλατείας, ενώ όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, η συνεργασία θα συνεχιστεί σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με τον Δημ. Εσερίδη, το ΤΕΕ μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας, αφού μπορεί να τους καθοδηγήσει να βρουν λύσεις σε μια σειρά από τεχνικά θέματα.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε ότι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της νέας διοίκησης του τοπικού τμήματος, είναι η επαφή με τους περιφερειακούς δήμους και η συμβολή του ΤΕΕ στη επίλυση τεχνικών θεμάτων και προβλημάτων που ανακύπτουν σε αυτούς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, αναφέρθηκε στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το ΤΕΕ Μαγνησίας στο Δήμο Αλμυρού, καθώς εκτελούνται μια σειρά μεγάλων έργων. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο δήμος, κενές θέσεις υπαλλήλων σε καίριες υπηρεσίες, ενώ επεσήμανε το μεγάλο πεδίο δράσης που έχει ο δήμος, καθώς χωροταξικά ανήκουν σε αυτόν 25 δημοτικές ενότητες και οικισμοί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας Αλέξανδρος Γούναρης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Κατσαλής και Ιωάννα Καραμαργιού. Από την πλευρά του Δήμου Αλμυρού συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Καραγιώργος, η προϊσταμένη Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Καίτη Αδάμου και η προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ιωάννα Χρήστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου