ΑΛΜΥΡΟΣ

Εποικοδομητικός διάλογος στην Επιτροπή Διαβούλευσης

εποικοδομητικός-διάλογος-στην-επιτρ-762091

Προχθές στη συνεδρίαση της Επιτροπής στο δημαρχείο Αλμυρού

Σε κλίμα συνεργασίας και δημιουργικής σκέψης συνεδρίασε προχθές η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεντρώθηκαν όλα τα μέλη της και διεξήγαγαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν κυρίως, ήταν ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης, η πορεία και καλή εκτέλεση των έργων του Δήμου αλλά και η υποβολή προτάσεων για είσπραξη εσόδων του Δήμου.

Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις για όλα τα θέματα, τα οποία ήρθαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Δημήτριος Εσερίδης, ανέλυσε τα έργα, τα οποία εκτελούνται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην υλοποίησή τους, για τις οποίες η Δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπισή τους.

Εκανε δε μια ανάλυση των ανείσπρακτων εσόδων του Δήμου αλλά και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση των δαπανών, για τις οποίες στο πρώτο τρίμηνο της νέας Δημοτικής αρχής είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Στη νέα σύγκληση των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης θα γίνει ψήφιση του τροποποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θα τεθούν εξειδικευμένες προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του Δήμου και θα προταθούν από τα μέλη ο σχεδιασμός και η υλοποίηση νέων μεγάλων έργων.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τα μέλη της Επιτροπής και από τον Δήμαρχο, δόθηκε ραντεβού για την επόμενη συνεδρίαση, καθόσον συμφωνήθηκε ότι οι προτάσεις των πολιτών του Δήμου θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου