ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι προτάσεις του Ν. Τσανή για κοινωνική αλληλεγγύη

οι-προτάσεις-του-ν-τσανή-για-κοινωνική-771925

Θα συζητηθούν σήμερα Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο

Τη δημιουργία πέντε δομών κοινωνικής αλληλεγγύης προτείνει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής για την ενίσχυση – προστασία από την οικονομική κρίση.

Η πρόταση, η οποία κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και θα συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα για λήψη απόφασης, προβλέπει τη δημιουργία Ειδικής Δομής Αλληλεγγύης για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες, για το νερό και τη θέρμανση.

Επιπλέον, η Δημοτική Ενωτική Κίνηση προτείνει τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, που θα διανέμει σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κτλ καθώς και τη δημιουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης, ώστε να παρέχεται πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σχετικά με τις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς.

Ο κ. Τσανής τονίζει ότι: «Είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, για να μην μείνει στα χαρτιά, χρειάζεται για την κάθε μία συγκεκριμένη οργάνωση και όπου είναι αναγκαίο άμεση χρηματοδότηση από τον δήμο. Απαραίτητη είναι και η δραστηριοποίηση των Τοπικών Συμβούλιων στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία της περιοχής μας μπορεί να ενισχύσει και οικονομικά τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Επίσης συνεργασία για ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας με άλλους δήμους θα βοηθήσει σε θέματα οργάνωσης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «παράλληλα με τις ανωτέρω δομές πρέπει να λειτουργεί κοινωνικό ιατρείο καθώς και εθελοντική συμβουλευτική ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης του δήμου.

Ο Δήμος Αλμυρού μέχρι σήμερα είναι ουσιαστικά απών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε αντίθεση με την εθελοντική δράση ομάδων δημοτών, συλλόγων, της Εκκλησίας της περιοχής μας αλλά και πολλούς άλλους δήμους.

Η νέα δημοτική αρχή κινείται στην κατεύθυνση περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με το κλείσιμο του Νομικού Προσώπου και του Καφενείου του Κ.Α.Π.Η., ενώ τα κονδύλια για την κοινωνική αλληλεγγύη είναι μηδενικά και στον προϋπολογισμό του 2015» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου