ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο ΕΚΑ οι συγκεντρώσεις ηλικιωμένων;

στο-εκα-οι-συγκεντρώσεις-ηλικιωμένων-771930

Πρόταση της δημοτικής αρχής προς τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση χρήσης αιθουσών

Μπορεί η δημοτική αρχή Αλμυρού να προχώρησε στη λήψη απόφασης για την κατάργηση του καφενείου του ΚΑΠΗ και να κατηγορήθηκε ότι πρόχειρα και βεβιασμένα έκοψε βιαίως μία δραστηριότητα ψυχαγωγίας για πολλούς ηλικιωμένους, με πρόσχημα το νοικοκύρεμα του δήμου, όμως ο προγραμματισμός του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έκανε καμία περικοπή στη φροντίδα των ηλικιωμένων, αλλά και στοχεύει στην εξυπηρέτησή τους με διπλές και τριπλές παροχές υπηρεσιών.

Η μεταφορά και λειτουργία κεντρικών υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού σε αίθουσες του Εργατικού Κέντρου είναι μία πρόταση, που η δημοτική αρχή επεξεργάστηκε πολύ προσεκτικά και υπέβαλε στον ΟΑΕΔ. Σύντομα αναμένει τα αποτελέσματά της.

Η κατάργηση του καφενείου του ΚΑΠΗ θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μηνός. Στο διάστημα αυτό η δημοτική αρχή Αλμυρού εκτιμάται ότι θα τα καταφέρει να πάρει το «πράσινο φως» από τον ΟΑΕΔ για τη χρησιμοποίηση αιθουσών του ΕΚΑ για συγκέντρωση και ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, αλλά και για στέγαση του ΙΚΑ και του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Στο διώροφο τμήμα του ΕΚΑ πολλές αίθουσες δεν χρησιμοποιούνται. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων των ηλικιωμένων θα μπορούσε όπως σημειώθηκε, να γίνεται εκεί, όπως και η φιλοξενία υπηρεσιών, όπως το ΙΚΑ και το ΓΕΦ Αλμυρού, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή του Δημ. Εσερίδη στοχεύει στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολιτών, αλλά και στην ψυχαγωγία των ηλικιωμένων και μάλιστα με τη δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου – εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου υπεύθυνος του ΚΑΠΗ, των Παιδικών Σταθμών, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Αθλητικού Οργανισμού, Αργύρης Ρούσσας, είπε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται απαντήσεις.

Σήμερα το κτίριο του ΙΚΑ λειτουργεί στην Ευξεινούπολη, ενώ το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Κρόκιο. Με τη μεταφορά των Υπηρεσιών σε αίθουσες ίδιου κτιρίου στο κέντρο της πόλης η δημοτική αρχή θα βγάλει τους πολίτες από περιττή ταλαιπωρία. Επιπλέον, ανοιχτό είναι και το θέμα χρήσης κτιρίων των Εργατικών Κατοικιών, καθώς ο ΟΕΚ δεν τα εκμεταλλεύεται και ίσως είναι και σε αυτή την περίπτωση θέμα χρόνου η παραχώρηση της χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου