ΑΛΜΥΡΟΣ

«Το αίμα που έχυσε ο λαός είναι πραγματικότητα»

το-αίμα-που-έχυσε-ο-λαός-είναι-πραγματ-771944

Η θέση του επικεφαλής της ΛΑΣ Σ. Τσόγκα για το Πολυτεχνείο

Να γυρίσουν την πλάτη στους υμνητές της χούντας καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους επαγγελματίες ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας.

Με ανακοίνωσή του με αφορμή την ένταση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του ψηφίσματος για το Πολυτεχνείο, ο κ. Τσόγκας σημειώνει τα εξής: «Κάποιοι όπως φαίνεται θέλουν ένα λαό χωρίς μνήμη, πολύ βολικό και για τα δικά τους σχέδια. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα διδάγματά της είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποδεικνύει ότι όταν ο Λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να κατατροπώσει και τον πιο φαινομενικά πανίσχυρο εχθρό του, ακόμα και όταν κραδαίνει όπλα και τανκς εναντίον του.

Αυτό το δίδαγμα και αυτή τη συνειδητοποίηση από μέρους του Λαού, είναι που τρέμουν όλοι αυτοί, που τον καλούν καθημερινά, να κάνει άπειρες θυσίες (μείωση μισθών και συντάξεων, φοροληστεία, συρρίκνωση κοινωνικών παροχών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων) και να πληρώσει τα σπασμένα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, να καταστραφεί αυτός και τα παιδιά του για να σωθούν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι για εμάς το Νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δεν γίνεται να λες ότι «ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει αυτόνομα τις πολιτικές ιδέες και πεποιθήσεις του δημόσια και όχι σε αίθουσες θεσμικών οργάνων» και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να φέρνεις για ψήφισμα τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για τον Δήμο Αλμυρού, παρέχοντας συνεπή βοήθεια στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. για να πετύχουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου 2014-2018 που εφαρμόζει στην τοπική διοίκηση την φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. με την διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, τα τέλη, παράβολα, πρόστιμα

Η ιδεολογική τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ. Γκόβαρης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φέρνει στις μνήμες μας τις αλήστου μνήμης εποχές της χουντικής τρομοκρατίας.

Η ιστορία έχει γραφτεί με των νεκρών το αίμα, τις φυλακές, τις εξορίες και τις διώξεις χιλιάδων πατριωτών και κανένας όσο και να το θέλει δεν μπορεί να την παραχαράξει, να την απαξιώσει και να την ακυρώσει» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου