ΑΛΜΥΡΟΣ

24 προσλήψεις στην Καθαριότητα στον Αλμυρό

24-προσλήψεις-στην-καθαριότητα-στον-αλμ-728

Λύση στο πρόβλημα με 8μηνες συμβάσεις

Στην πρόσληψη 24 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ προχωρεί η δημοτική αρχή Αλμυρού, με στόχο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας και να βάλει τέλος στα προβλήματα με την καθαριότητα της πόλης.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί εκτάκτως στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, μεθαύριο, Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αιτήθηκε την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις. Ομως, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την έγκριση της απόφασης, καθώς ο Δήμος Αλμυρού έχει κάνει χρήση του δικαιώματος της εν λόγω προκήρυξης εντός του 2014.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει ήδη ετοιμάσει τα χαρτιά, όμως ο ΑΣΕΠ για να εγκρίνει τις προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις απαιτεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, τονίζει ότι οι προσλήψεις θα αφορούν σε είκοσι έναν εργάτες Καθαριότητας και τρεις οδηγούς απορριμματοφόρων.

Αυτή τη στιγμή στην Υπηρεσία Καθαριότητας απασχολούνται εννέα άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι χειριστές και οι υπόλοιποι επτά, εργάτες. Στα απορριμματοφόρα εργάζονται πέντε οδηγοί και δώδεκα εργάτες.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας καλύπτει μία γεωγραφική ενότητα που ξεκινά από την Ανάβρα και φτάνει μέχρι τον Αγιο Δημήτριο. Η καθαριότητα του καλλικρατικού δήμου γίνεται χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των εργατών, οι οποίοι θυσιάζουν άδειες και ρεπό για να τα φέρουν βόλτα.

Το «πράσινο φως» για τις προσλήψεις αναμένεται να δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο, το αργότερο τον Ιανουάριο αφού εγκρίνει ο ΑΣΕΠ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τη μείωση ύψους 20-30% των ανταποδοτικών τελών και των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2015 για τους πολίτες και τα καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, θα συζητήσει και την πρόταση που έχει κατατεθεί για την κοινωνική αλληλεγγύη στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου