ΑΛΜΥΡΟΣ

Διδασκαλία νεολιθικής με αρχαιολογική επίσκεψη

διδασκαλία-νεολιθικής-με-αρχαιολογι-3175

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ενημερώθηκαν για το νεολιθικό πολιτισμό

Διδακτική επίσκεψη στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού πραγματοποίησαν χθές, Τετάρτη, οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Νεολιθικός Πολιτισμός στην περιοχή του Αλμυρού» οι μαθητές δέχτηκαν το κάλεσμα της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου, η οποία κάθε σχολική χρονιά διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Η επίσκεψη συνδυάστηκε με τη διδασκαλία της “νεολιθικής” εποχής στο μάθημα της ιστορίας Α’ Γυμνασίου. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν στη τάξη μέσα από τη σχετική ενότητα του Νεολιθικού πολιτισμού, του σχολικού βιβλίου. Στο μουσείο τους υποδέχτηκε η αρχαιολόγος Κ. Μαμαλούδη για να ταξιδέψει τα παιδιά με το δικό της παραστατικό τρόπο πίσω στο χρόνο.

Στην αίθουσα του Νεολιθικού Πολιτισμού του μουσείου τα παιδιά κάθισαν σε κύκλο, παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και με τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων αναψηλάφησαν τον πολιτισμό της νεολιθικής εποχής σε όλους τους τομείς: αρχιτεκτονική, οικονομία, τέχνη. Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν ασκήσεις εμπέδωσης των γνώσεων τους παρατηρώντας τα εκθέματα στις προθήκες του μουσείου.

Τέλος, στο εργαστήρι πηλού έπλασαν με πηλό τα δικά τους «εκθέματα» που τους έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση. Φεύγοντας οι μαθητές ευχαρίστησαν την αρχαιολόγο Κ. Μαμαλούδη για την υπέροχη ξενάγηση στο μουσείο. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες Πετρά Ευαγγελία, φιλόλογος και η Σιαμέτη Αθανασία πληροφορικός» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου