ΑΛΜΥΡΟΣ

Έλεγχο για σεισμική προστασία σχολείων ζήτησαν μαθητές

έλεγχο-για-σεισμική-προστασία-σχολεί-4905

Σε συνάντηση με το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη

Την ανάγκη ελέγχου της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων επισήμανε η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, με τους μαθητές των δεκαπενταμελών τμημάτων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Αλμυρός έχει χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με 6,5 Ρίχτερ και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, στις 9 Ιουλίου 1980, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές.

Ο κ. Εσερίδης δέχθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας, το διευθυντή του ΕΠΑΛ και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές εξέθεσαν τα προβλήματα των σχολείων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη προστασίας των σχολικών κτιρίων από σεισμούς. Επιπλέον, ανάφεραν ανεπαρκείς μονώσεις, ελλείψεις σε διαδραστικούς πίνακες, εργαστήρια χωρίς αναγκαία υλικά.

Η εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στο δήμαρχο και τους μαθητές, για θέματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία τους επεκτάθηκε και στη διατύπωση ιδεών – προτάσεων σε θέματα της πόλης.

Ο κ. Εσερίδης υπογράμμισε ότι πέρα από την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων τους, οι μαθητές εξέφρασαν και τις σκέψεις τους για ζητήματα που αφορούν το δήμο. Οπως είπε, «απόψεις οι οποίες πραγματικά υπήρξαν πολύ εύστοχες και δημιουργικές. Μίλησαν για το «Δάσος Κουρί» και την αξιοποίησή του, προτείνοντας οι ίδιοι ως εθελοντές να καθαρίζουν και να φροντίζουν το χώρο. Ζήτησαν να υπάρχουν φύλακες οι οποίοι θα μπορούν να προστατεύουν, να επιβλέπουν αλλά και να επιβάλλουν την τάξη.

Από τη συζήτηση δεν έλλειψε και η από κοινού θέληση όλων, για την πραγματοποίηση ημερίδων που να αφορούν τις εξαρτήσεις (ναρκωτικά, facebook, τσιγάρο, αλκοόλ). Ημερίδες στις οποίες θα γίνονται ενδελεχείς ενημερώσεις τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Επίσης, ο τουρισμός ήρθε στο επίκεντρο από εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας πρόταση στα παιδιά να πραγματοποιήσουν μια έκθεση φωτογραφίας προβάλλοντας τις ομορφιές της περιοχής τους, μέσα από τα δικά τους μάτια» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφθεί τα σχολεία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα, να καταγραφούν και να επισκευαστούν άμεσα. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους συναντήσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ώστε μέσα από τέτοιου είδους εποικοδομητικές συζητήσεις να βγαίνουν πρόσφορα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου