ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στον Αλμυρό

εκδήλωση-για-την-ασφάλεια-στο-διαδίκτ-4917

Ημερίδα για την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» θα πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε.Ν. Μαγνησίας και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στις 17:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Οπως ενημερώνει η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Μαρία Σταυραντώνη, σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς γι’ αυτό τον πολύ σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι εάν αφήσουν το διαδίκτυο τελείως ανεξέλεγκτο για τα παιδιά τους.

Η ίδια τονίζει ότι «το διαδίκτυο είναι ένας νέος κόσμος επικοινωνίας με πολύχρωμες εικόνες, ήχους, παιχνίδια, γνώσεις, που συναρπάζει παιδιά και εφήβους, αφού με το πάτημα ενός πλήκτρου μια ψηφιακή πραγματικότητα εκτυλίσσεται μπροστά τους.

Ωστόσο, αυτός ο εικονικός χώρος με τις απέραντες δυνατότητες επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, όταν δεν είναι ασφαλής, μπορεί να επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι συχνά δε γίνονται αντιληπτοί από ένα παιδί ή έφηβο που ακόμα δεν έχει διαμορφώσει την αναγκαία κριτική σκέψη, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου