ΑΛΜΥΡΟΣ

Πήρε πίσω την παραίτησή του από σύμβουλος ο Β. Γκόβαρης

πήρε-πίσω-την-παραίτησή-του-από-σύμβου-6738

Η χθεσινή δήλωση του συμβούλου – Η απόφαση της συνεδρίασης

Ανακάλεσε τελικά χθες την προφορική παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, με αφορμή την έγκριση ψηφίσματος στη μνήμη του Πολυτεχνείου, ο κ. Βαγγέλης Γκόβαρης.

Οπως τονίζει με χθεσινή του ανακοίνωση: «Μετά από παρέμβαση, του συνεργάτη και φίλου μου Δημάρχου Αλμυρού, κου Δημητρίου Εσερίδη, με τον οποίο είχα τη χαρά και την τιμή να συστρατευθώ σ’ ένα κοινό εκλογικό νικηφόρο αγώνα τον περασμένο Μάιο και τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα για τη φιλεργασία του αλλά και τις απόψεις που εκφράζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακαλώ την παραίτησή μου και τάσσομαι στο πλευρό του, από το οποίο κατά ουσία, δεν έφυγα ποτέ».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι εμμένει στη θέση του και αποκρούει ψηφίσματα παρόμοιου χαρακτήρα, ενώ παρακαλεί δημόσια το Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην έρχονται ψηφίσματα πολιτικού περιεχομένου στα Δημοτικά Συμβούλια.

Οπως τονίζει: «Ζούμε σε μια φιλελεύθερη χώρα, που διέπεται από δημοκρατικούς κανόνες και ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει αυτόνομα τις πολιτικές ιδέες και πεποιθήσεις του δημόσια και όχι σε αίθουσες θεσμικών οργάνων» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση του ψηφίσματος έγινε μετά από πρόταση των παρατάξεων των μειοψηφιών Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, Νίκου Τσανή, Σάββα Τσόγκα, και πρωτοβουλία του δεύτερου επικεφαλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανήμερα της επετείου.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού τιμά την Επέτειο του Πολυτεχνείου και όσους αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας και την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Το Πολυτεχνείο, η εξέγερση της ελληνικής φοιτητικής νεολαίας και των Ελλήνων πατριωτών, αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα του ελληνικού λαού, ενάντια στην ξενόδουλη χούντα των συνταγματαρχών.

Τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» για «Δημοκρατία» συμπύκνωναν τα αιτήματα του λαού μας, για καλύτερες συνθήκες ζωής και για αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα σκληρά αυταρχικό καθεστώς. Οι εκδηλώσεις που γίνονται, κάθε χρόνο από ’73 και μετά, για να τιμήσουν τον αγώνα και τους νεκρούς εκείνων των ημερών, μας φέρνουν αντιμέτωπους με αυτές τις διεκδικήσεις».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου