ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού για το Πολυτεχνείο

εντάσεις-στο-δημοτικό-συμβούλιο-αλμυ-8365

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος

Αναστάτωση προκάλεσε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, η πρόταση που κατέθεσαν προς ψήφιση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης των κ. κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, Νίκου Τσανή και Σάββα Τσόγκα για την έκδοση ψηφίσματος προκειμένου το συμβούλιο να τιμήσει τη μνήμη του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το Almyros. gr: ο κ. Βαγγέλης Γκόβαρης, σηκώθηκε και είπε: «Παραιτούμαι. Μετά από όσα έγιναν δεν μπορώ να συνυπάρξω ιδεολογικά. Υποβάλω την παραίτησή μου, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης.

Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

Δηλώσεις Δημάρχου: Ο Βαγγέλης είναι φίλος. Δεν δέχομαι την παραίτησή του. Τον θέλουμε μαζί μας.

Γκόβαρης: Ήμουνα μεγάλος τότε, θυμάμαι που ο κόσμος συνωστίζονταν να περάσει στον Παράδεισο της Αλβανίας… Τι πάτε να μας πείτε κύριε (προς Νίκο Τσανή); Ανήκετε στο παρελθόν… Είστε καθυστερημένοι πολιτικά. Παναγούλης και βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήταν οι μοναδικοί που έκαναν αντίσταση… Καλώ τους συμβούλους να μην το ψηφίσουν.

Μαμούρας: Έχω μια αμφιθυμία… Ήμουν στην καρδιά των γεγονότων, δεν κάνω τον γενναίο, αλλά τότε σπούδαζα. Λαοκρατία έλεγαν ελάχιστοι. Δημοκρατία φώναζαν οι περισσότεροι. Διαφωνώ στη φράση «βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς» και στη λέξη «Λαοκρατία» κατά τα άλλα συμφωνώ πρέπει να τιμήσουμε όσους πέθαναν ή βασανίστηκαν.

Γκόβαρης: Νεκροί, χτυπημένοι, λέτε, πείτε μου ένα όνομα.

Μαμούρας: (προς Γκόβαρη) Είχα συμμαθητές που ήρθαν με σημάδια στα πόδια… αν τραυματίστηκαν από το ποδήλατο… δεν ξέρω.

Τσανής: Καλέσατε Δ.Σ. την ημέρα του Πολυτεχνείου, όταν όλος ο λαός και θεσμικά τιμά την ημέρα αυτή. Να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές προτείνουμε, που νομίζω συμφωνούμε, ζητούσαν ελευθερία, δημοκρατία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Όσον αφορά κάποια κομμουνιστικά παραληρήματα, έχουν σκοπό να χωρίσουν τους πολίτες. Ο ρόλος του Δ.Σ. δεν είναι αυτός.

Ράππος: Ηταν ένας φάρος αντίστασης το Πολυτεχνείο, αλλά όχι το μόνο. Έγινε ένα όργανο να το εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν.

Τσόγκα: Εδώ κάποιοι αμφισβητούν την ιστορία. Να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν.

Καραγιώργος και Δαλακούρας αναφέρθηκαν στον Παππουτσή και τη Δαμανάκη και σε άλλους πολιτικούς απαξιώνοντας στο πρόσωπό τους την αριστερά.

Δαλακούρας: Οι περισσότεροι αναπολούν τον Παπαδόπουλο.

Ρούσσας: Και να θέλαμε, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, είναι πολύ άστοχο.

Μακρής: Στη μνήμη του πατέρα μου, δεν το ψηφίζω.

Γκόβαρης: Ρέει η δημοκρατία από τα μπατζάκια του κ. Τσανή και εμείς είμαστε αντιδημοκράτες;

Τσανής: Είτε θέλετε είτε όχι, η ιστορία δεν ξαναγράφεται σήμερα… έχει γραφεί. Πάτε μια βόλτα στα σχολεία να δείτε τι λέγεται σήμερα.

Δήμαρχος: Μένω στο ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν την τιμή, προτείνω με την αλλαγή των φράσεων που επισημάνθηκαν να το ψηφίσουμε. Να σβήσει δηλαδή η λέξη «λαοκρατία» και η φράση «βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου