ΑΛΜΥΡΟΣ

Η τοποθέτηση του Σάββα Τσόγκα για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα

η-τοποθέτηση-του-σάββα-τσόγκα-για-προϋ-9999

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, τη Δευτέρα

«Ο προϋπολογισμός όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα αλλά τα επιδεινώνει γιατί δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά τις ανάγκες της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σάββας Τσόγκας, υποστηρίζει ότι: «Ο προϋπολογισμός του 2015 είναι ακόμα μια απόδειξη για την πιστή εφαρμογή από την δημοτική αρχή της αντιλαϊκής κατεύθυνσης που καθορίζει η κεντρική κυβέρνηση με πεδίο εφαρμογής την τοπική διοίκηση».

Ο ίδιος κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι: «Αποδέχθηκε τις περικοπές των ΚΑΠ κατά 70% τα προηγούμενα χρόνια, τις λειτουργικές δαπάνες που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των εξόδων μισθοδοσίας, την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, την παροχή επί πληρωμή βασικών υπηρεσιών. Παρέχει συνεπή βοήθεια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. να πετύχουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου 2014-2018».

Κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση, χρειάζεται ένα πλαίσιο διεκδίκησης για μεταξύ άλλων πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και τις μισθοδοσίας.

Για το τεχνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσόγκας στέκεται κυρίως στο κομμάτι του ύψους του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη και αποδεικνύει ότι έχουμε στάση πληρωμών του κράτους προς την Τοπική Διοίκηση.

Ο ίδιος κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δέχεται αυτή τη φτώχεια και γι’ αυτό είναι υπόλογη. Οπως μεταξύ άλλων υποστηρίζει: «Αντί να κλείσει το Δήμο και να καλέσει και τους άλλους Δήμους της περιφέρειας να πράξουν το ίδιο, αντί να συνταχθεί με το εργατικό και υπαλληλικό κίνημα, προσπαθεί με τα ψίχουλα να φτιάξει ψωμί. Είναι όμως επιλογή της αυτή η πολιτική γι’ αυτό πέρα από τη γκρίνια στην ουσία βάζει πλάτη».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή δεν ιεραρχεί τις ανάγκες σε άξονες όπως σχολεία, αντιπυρική προστασία, αντισεισμικό σχεδιασμό κ. α.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσόγκας κατέθεσε στο προεδρείο ψήφισμα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όπως ισχυρίζεται: «Η Δημοτική Αρχή, ως εκλογικός μηχανισμός της κυβέρνησης, για να μην χρειαστεί να τοποθετηθεί δημόσια παρέπεμψε το ψήφισμα σε επιτροπή και εν τέλει δεν συζητήθηκε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου