ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα

μαθητής-λιποθύμησε-από-την-πείνα-11595

Πεινούν, αλλά δεν το παραδέχονται, οι περήφανοι φτωχοί, μία νέα «στρατιά» απόρων που «ξεφουρνίζει» η οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση …οικογενειακά.

Με ολοένα και πιο πολλούς ανθρώπους, που έχουν ανάγκη από τα Σπίτια Γαλήνης, έρχεται σε επαφή η Εκκλησία στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή. Είναι κυριολεκτικά άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Δεν έχουν τίποτα να βάλουν στο τσουκάλι, όμως δεν ζητούν βοήθεια. Όταν πια η πείνα κάμπτει την όποια αντίσταση, αλλάζουν Ενορία για να προμηθευτούν τρόφιμα από Σπίτια Γαλήνης και να μη στιγματιστούν στο χωριό τους.

Ο αρχιερατικός επίτροπος στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού, πατήρ Γεώργιος Μπέκας, λέει ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν κολατσιό. Πριν μερικές μέρες πρόσθεσε, μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο από πείνα.

Ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν την οικογένεια. Σε τυχαία επίσκεψη έμαθε για το περιστατικό και τους αναζήτησε. Η μητέρα, όπως είπε, έκλαιγε.

Ο ίδιος σημειώνει ότι: «Υπάρχουν άνθρωποι που μας πλησιάζουν ζητώντας τρόφιμα – πρώτες ύλες όχι έτοιμο φαγητό γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν στο σπίτι τα παιδιά ότι υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς όσο πλησιάζει ο χειμώνας, οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται».

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει στα Σπίτια Γαλήνης, οι οικογένειες που έχουν ανάγκη από προσφορά φαγητού έχουν αυξηθεί μέσα σ’ ένα μήνα κατά 30%.

Ο αρχιερατικός επίτροπος εξηγεί ότι: «Η κρίση στον Αλμυρό τώρα έφτασε. Στα μάρκετ ο κόσμος κινείται πλέον αραιά». Η Εκκλησία παρενέβη και με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Αλμυρού το προηγούμενο διάστημα παρασχέθηκε ρεύμα σε πέντε οικογένειες. Με το φαγητό κάνει ό,τι μπορεί.

Η Εκκλησία ανοίγει σ’ όλους την αγκαλιά της και τηρεί διακριτικότητα. Ο πατήρ Μπέκας είπε ότι περιμένει ανθρώπους να έρθουν να πάρουν σε δέματα πρώτες ύλες για να έχουν να γεμίσουν την κατσαρόλα τους.

Η Εκκλησία έχει στο πλευρό της ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών, που στηρίζει γενναιόψυχα τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης. Τουλάχιστον 100 εθελόντριες γυναίκες βοηθούν στο μαγείρεμα. Η προσφορά φαγητού από εθελοντές είναι επίσης συγκινητική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου