ΑΛΜΥΡΟΣ

Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

τηλεδιάσκεψη-για-την-ασφαλή-πλοήγηση-11600

Παρακολούθησε με ενδιαφέρον το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο με ασφάλεια ανακάλυψαν την περασμένη Τετάρτη με ζωηρό ενδιαφέρον οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Με δεδομένο ότι η προστασία των ανηλίκων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, η διεύθυνση του Σχολείου μερίμνησε και οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου παρακολούθησαν με προσοχή την τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Σταυραντώνη σημειώνει ότι: «Σε μία εποχή όπου το διαδίκτυο και η τεχνολογία γενικά αναπτύσσεται ραγδαία, το ηλεκτρονικό έγκλημα ταχύτατα μεταλλάσσεται και προχωράει. Με τα ίδια λοιπόν όπλα, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρξει και η αντιμετώπισή του. Η προστασία των ανηλίκων είναι πρώτη προτεραιότητα. Η ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οφείλουμε να βρισκόμαστε μπροστά για να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε. Και με αυτή την εφαρμογή που τέθηκε στην υπηρεσία των παιδιών, τους προσφέρεται ένας «ηλεκτρονικός άγγελος» για να τα προστατεύει και να προειδοποιεί.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το ότι οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα της τεχνολογίας και να δημιουργήσουν μία καινοτόμο ιδέα. Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια που είναι βέβαιο ότι Θα φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου