ΑΛΜΥΡΟΣ

Με ταχείς ρυθμούς η ανάπλαση

με-ταχείς-ρυθμούς-η-ανάπλαση-11660

Μελέτη για τοποθέτηση αγωγών ομβρίων σε πεζοδρόμους καθυστέρησε τις εργασίες

Με ταχείς ρυθμούς, παρά τα προβλήματα, εκτελούνται τα έργα για την ανάπλαση του κέντρου του Αλμυρού.

Συνεργεία πεζοδρομούν την οδό Β. Γεωργίου, στο κομμάτι της από την οδό Μιχοπούλου έως τη Δ. Αργυροπούλου.

Παράλληλα, στην οδό Δ. Αργυροπούλου έως την Μυρμιδόνων έγινε τοποθέτηση αγωγού ομβρίων υδάτων και αυτή τη στιγμή στρώνεται χαλίκι και τοποθετούνται τα κράσπεδα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστείδη Καραγιώργο, η έναρξη εργασιών στην πλατεία θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου, ώστε να μη διαταραχθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία στην αγορά από τα συνεργεία.

Ο κ. Καραγιώργος σημείωσε ότι η όποια καθυστέρηση σημειώθηκε στη μέχρι σήμερα εκτέλεση των εργασιών οφείλεται σε ελλείψεις που διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν στην εκτέλεση του έργου.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι δεν προβλέφθηκε η τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων σε δρόμους, που δεν υπήρχαν και χρειάστηκε η σύνταξη μελετών για την εγκατάστασή τους σε τρείς περιπτώσεις, ώστε να μην πλημμυρίζει το κέντρο της πόλης σε βροχοπτώσεις.

Οι μελέτες συντάχθηκαν γρήγορα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, για να μη δαπανηθούν περισσότερα χρήματα αλλά και οι εργασίες να συνεχιστούν κατά το ταχύτερο δυνατόν.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλμυρού είναι σε διάλογο με τον Εμπορικό Σύλλογο Επαρχίας Αλμυρού ώστε οι όποιες αλλαγές να βρίσκουν σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο.

Ο κ. Καραγιώργος είπε ότι οι έμποροι έκαναν επισημάνσεις, οι οποίες εξετάζονται από τη δημοτική αρχή, με απώτερο στόχο η ανάπλαση της πλατείας να ωφελεί και την πόλη και τα καταστήματα.

Όπως τόνισε: «Δώσαμε στους καταστηματάρχες τα σχέδια της μελλοντικής όψης της πλατείας. Εκείνοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν επιχειρήματα για την πιο πρακτική και ορθολογική χρήση των αλλαγών. Η Υπηρεσία εξετάζει αν μπορεί να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή Αλμυρού εξετάζει τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου.

Η επέκταση πάντως της πλατείας θα είναι μικρή προς το κτίριο του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τη μελέτη, αυξάνεται η πεζοδρόμηση στους γύρω από την πλατεία δρόμους, οι οποίοι ενισχύονται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Στο πλαίσιο των εργασιών, προβλέπεται η φύτευση δέντρων και σειρά παρεμβάσεων.

Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός χώρου προσιτού σε όλες τις ηλικίες, λειτουργικά ενσωματωμένου στην πόλη, ευχάριστου ημέρα – νύχτα, χειμώνα – καλοκαίρι, κατάλληλου για πολλαπλές χρήσεις και δραστηριότητες οργανωμένες αλλά και αυθόρμητες μαζικές αλλά και ατομικές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου