ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Βόλο

ξεναγήθηκαν-στο-μουσείο-φυσικής-ιστο-23447

Οι μαθητές Α’ Τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Εκατομμύρια χρόνια πίσω, στο γεωλογικό παρελθόν ταξίδεψε μαθητές – μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης την Παρασκευή η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Βόλο.

Οι μαθητές γνώρισαν όλες τις διεργασίες και μεταβολές που έχουν συντελεστεί για τη δημιουργία των σημερινών τοπίων και το πώς αυτές επηρέασαν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Σταυραντώνη ενημερώνει για τα εξής: «Περιδιαβαίνοντας τις τρεις βασικές αίθουσες του Μουσείου, της Γης, της Ζωής και του Ανθρώπου ενημερώθηκαν για τη δημιουργία του σύμπαντος και την εξέλιξη του πλανήτη μας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Τσαλαπάτα το οποίο στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου και Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα στο Βόλο όπου γνώρισαν την καθημερινή ζωή στο εργαστήριο καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης του Βόλου και να συμβάλλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της.

Επίσης, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο όπου θαύμασαν την Έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο «Ρίξτε τα σκουπίδια… στην ΤΕΧΝΗ» την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.30.

Μία πρωτοβουλία ομάδας καλλιτεχνών της πόλης αποτελούμενης από τον Τζοβάνι Αλμπίνο, Βασίλη Βούλγαρη, Κώστα Κομνηνό, Κατερίνα Σαμαρά και Ιωάννα Τερλίδου, που μετά τη συμμετοχή τους στην έκθεση Risc – Art που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη κατά το διάστημα από 2-12 Μαΐου 2014 είχαν την ιδέα να πραγματοποιήσουν κάτι ανάλογο και στο Βόλο.

Η έκθεση αφορούσε τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε τομέα καλλιτεχνικής δημιουργίας από πίνακες και γλυπτά έως έπιπλα και ενδύματα και πολλές άλλες φορές μορφές τέχνης έως και τη μουσική.

Μετά την επιτυχή συμμετοχή και την πολύτιμη εμπειρία η καλλιτεχνική ομάδα πρότεινε στον Εικαστικό Σύλλογο Βόλου και στη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ τη συνδιοργάνωση έκθεσης και παράλληλα πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τη βασική προϋπόθεση όπως το δηλώνει και ο τίτλος όλα τα έργα να έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην έκθεση συμμετέχει μία μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών της πόλης και βολιώτες της Αθήνας. Η έκθεση αφορούσε τη χρήση ανακυκλώσιμου υλικού σε κάθε τομέα καλλιτεχνικής δημιουργίας από πίνακες και γλυπτά έως έπιπλα και ενδύματα και πολλές άλλες μορφές τέχνης έως και τη μουσική. Επίσης, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο όπου ενημερώθηκαν κατ’ αρχήν για την ιστορία του κτιρίου αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ξεναγήθηκαν στο χώρο και έμαθαν σημαντικά πράγματα για τα βιβλία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Γερούκη Αλεξάνδρα, Διαμαντένιας Θεολόγος, Μπογδανίδου Ανθή, Σταυραντώνη Μαρία, Τσιροπούλου Φωτεινή, Πετρά Ευαγγελία, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Γκαραγκούνη Παυλίνα, Καραπτσιά Αθανασία, Τριανταφύλλου Ολυμπία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου