ΑΛΜΥΡΟΣ

Η «Λιμνοδεξαμενή Ξηριά» ~ Παρέμβαση του Κ. Αγοραστού

η-λιμνοδεξαμενή-ξηριά-παρέμβαση-το-31274

Σύσκεψη στο Δήμο Αλμυρού – Αυτοψία στο έργο στις λίμνες Ζηρέλια

Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εκτέλεση της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά μετά από τη χθεσινή παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε συνάντηση χθες στο δημαρχείο Αλμυρού, παρουσία και του κ. Αγοραστού, έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓ, Αργύρης Μποντός, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, Ευάγγελος Καλαντζής, Αριστείδης Καραγεώργος και Μιχάλης Μακρής, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αργύρης Ρούσσας και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Αναδόχου εταιρείας του έργου μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία έχει κάνει τη μελέτη.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, δήλωσε ότι μετά την παρέμβαση του περιφερειάρχη οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και με τους καλύτερους οιωνούς. Ο ίδιος τόνισε ότι η «Λιμνοδεξαμενή Ξηριά» αποτελεί έργο πνοής για την επαρχία Αλμυρού και ειδικά για τους αγρότες.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε: «Σε μια υποβαθμισμένη γεωργικά περιοχή, θα εκτελεστεί ένα τόσο σημαντικό έργο, το οποίο θα βοηθήσει να έρθουν στην επιφάνεια νέες δυναμικές καλλιέργειες για τους αγρότες, οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους».

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο η δημοτική αρχή Αλμυρού συνόδευσε τον Περιφερειάρχη στις λίμνες Ζηρέλια όπου γίνεται περιβαλλοντική παρέμβαση με στόχο να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος στους περιπατητές.

Οπως ενημερώνει ο κ. Εσερίδης: «Ο κ. Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε τα Ζηρέλια για να δει από κοντά την πορεία του έργου και μετά λύπης διαπίστωσε την κωλυσιεργία των εργασιών αλλά και τη μη ύπαρξη εργατοτεχνικού προσωπικού, ώστε να συνεχίσει κανονικά το έργο. Την ίδια δυσαρέσκεια έδειξε μόλις πληροφορήθηκε και για την πορεία εργασιών του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Πλατείας Αλμυρού» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει και τα δύο έργα. Έργα, τα οποία εμείς θεωρούμε πρωτίστης σημασίας τόσο για την απορρόφηση των χρημάτων, όσο και για την αποπεράτωσή τους. Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Αλμυρού θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον εργολάβο, αλλά και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους της αναίτιας κωλυσιεργίας και να προβεί στις απαραίτητες βάσει νόμου ενέργειες.

Τέλος, ο δήμαρχος Αλμυρού ανέλαβε την υποχρέωση να καλέσει τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν χωράφια στο μέρος όπου θα γίνει η Λιμνοδεξαμενή αλλά και γύρω από αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου