ΑΛΜΥΡΟΣ

Παγώνουν χρέη σε ΔΕΥΑΑ – Δήμο

παγώνουν-χρέη-σε-δευαα-δήμο-34283

Μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου με σκοπό να γίνει ρύθμιση

«Παγώνουν» οι διακοπές ύδρευσης λόγω οφειλών προς τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού.

Μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου οι οφειλέτες της ΔΕΥΑΑ, οι οποίοι υπολογίζονται στους 300 μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης και να κάνουν ρύθμιση.

Τα συνολικά χρέη προς τη ΔΕΥΑΑ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ανέρχονται στις 150.000 ευρώ. Αφορούν ποσά των 300 ευρώ και άνω.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, περί τις 10-15, οι οφειλές αφορούν και ποσά άνω των 1.000 ευρώ με τους οφειλέτες να επιδεικνύεται αδιαφορία.

Η ΔΕΥΑΑ αναμένει να υπάρξει ενδιαφέρον και να διακανονιστούν οι οφειλές. Διαφορετικά, όπως επιβάλλει ο Νόμος, θα προχωρήσει σε διακοπές νερού ακόμη και αφαίρεση ρολογιών.

Η ανακοίνωση

Οπως γνωστοποιεί η ΔΕΥΑΑ: «Σύμφωνα με το Νόμο 4304/14 δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές οι οποίοι έχουν οφειλές προς της ΔΕΥΑ Αλμυρού και οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 30 Σεπτεμβρίου να τις ρυθμίσουν. Η αίτηση των οφειλετών για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθεί στη ΔΕΥΑΑ το αργότερο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη οι οφειλές αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ως ακολούθως: Για εφάπαξ εξόφληση παρέχεται 100% απαλλαγή από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Για εξόφληση με δόσεις το ποσοστό απαλλαγής από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις τελεί σε αντιστρόφως ανάλογη σχέση με τον αριθμό των δόσεων, με μέγιστη διάρκεια τους 40 μήνες και ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης τα 40 ευρώ.

Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή η υπαγωγή στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, ενώ προβλέπονται κυρώσεις χωρίς άλλη διατύπωση (διακοπές υδροδότησης, αφαίρεση υδρομέτρων, αγωγές, βεβαίωση οφειλών στη Δ. Ο. Υ. κλπ) για οφειλέτες που μετά τις 14 Νοεμβρίου θα διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς υπαγωγή στη ρύθμιση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 2422025897 ή 24220 26031».

Τα χρέη προς το δήμο

Εξάλλου, με τον ίδιο Νόμο «παγώνουν» επίσης μέχρι τις 14 Νοεμβρίου οι κατασχέσεις του δήμου κατά οφειλετών του.

Οι όποιες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για υποθηκεύσεις ακινήτων ή πλειστηριασμούς σταματούν με τους οφειλέτες να αναμένεται να προσέλθουν στο Δήμο για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Οπως είναι γνωστό, η Οικονομική Υπηρεσία έχει αποστείλει κατασχετήρια σε οφειλέτες αγρότες με χρέη προς το δήμο που ξεκινούν από 18.000 ευρώ και φτάνουν και τις 25.000 ευρώ. Επιπλέον, προέβη σε έγγραφη υποθήκη περιουσιακών στοιχείων εφτά επιχειρηματιών με οφειλές που φτάνουν και τις 45.000 ευρώ. Οι οφειλέτες θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον και να μπουν σε ρύθμιση καθώς οι αποφάσεις της οικονομικής υπηρεσίας αποτελούν τίτλους εκτελεστούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου