ΑΛΜΥΡΟΣ

Αισιοδοξία για τη σοδειά των ελιών στο Αχίλλειο

αισιοδοξία-για-τη-σοδειά-των-ελιών-στο-34298

Θετικά τα πρώτα δείγματα από τη συγκομιδή

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συγκομιδή ελιών στο Αχίλλειο. Οι κάτοικοι του χωριού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αγρότες, με ικανοποίηση μαζεύουν αυτήν την περίοδο τις ελιές, καθώς η απόδοση των δέντρων χαρακτηρίζεται πολύ καλή.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιώργος Μαρκάκης, υπογράμμισε ότι τα πρώτα δείγματα πιστοποιούν ότι το Αχίλλειο θα έχει μία καλή σοδειά.

Η συγκομιδή θα ολοκληρωθεί τέλη Ιανουαρίου. Από μέσα Οκτωβρίου, οπότε οι αγρότες ξεκίνησαν να μαζεύουν ελιές, μέχρι και σήμερα -και βέβαια εάν η συγκομιδή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς- φαίνεται ότι η συνολική απόδοση σε λάδι θα είναι περί τους 300 – 350 τόνους.

Το 2012, που ήταν μία εξαιρετική χρονιά, η σοδειά ανέρχονταν στους 450 τόνους λαδιού. Οι αγρότες σημειώνει ο κ. Μαρκάκης, είναι ικανοποιημένοι.

Εξάλλου, το Αχίλλειο έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι, λόγω του ότι είναι παραθαλάσσιο χωριό, αποτελεί τουριστικό θέρετρο για έναν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών σε σχέση τον αριθμό των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ανέρχονται στους 650 κατοίκους.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται η τουριστική κίνηση να αυξηθεί, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαρκάκης εταιρεία αυστριακών συμφερόντων ανέλαβε την ενοικίαση σκαφών.

Κάθε καλοκαίρι τουρίστες από την Κατερίνη, κατά κύριο λόγο Ρουμάνοι, Σέρβοι και Πολωνοί, επισκέπτονται το Αχίλλειο, με σκοπό να ταξιδέψουν με καραβάκια στη Σκιάθο.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός ενισχύεται σημαντικά έστω και από την ολιγόωρη – ολιγοήμερη παραμονή στο Αχίλλειο.

Βέβαια, το γραφικό χωριό έχει τους και τους αποκλειστικούς του τουρίστες, όπως τους Γερμανούς, που το επισκέπτονται παραδοσιακά για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Από τη νέα δημοτική αρχή η Τοπική Κοινότητα περιμένει την υλοποίηση παρεμβάσεων για την αγροτική οδοποιία, καθώς η προσβασιμότητα στα χωράφια είναι σημαντικό θέμα για την καθημερινότητα του πολίτη.

Επιπλέον, η Τοπική Κοινότητα θέλει τη δημιουργία καινούργιας παιδικής χαράς στην ήδη υπάρχουσα με την αποξήλωση – απομάκρυνση των ακατάλληλων παιχνιδιών και τη δημιουργία ενός γηπέδου πέντε επί πέντε δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο.

Για την καθαριότητα του χωριού, ο κ. Μαρκάκης λέει ότι ο οικισμός παρουσιάζει ευπρεπή εικόνα με τη συνδρομή του δήμου αλλά και την προσοχή των πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου