ΑΛΜΥΡΟΣ

Μπιλιετάκια ΚΕΑΟ εν μέσω ρύθμισης

μπιλιετάκια-κεαο-εν-μέσω-ρύθμισης-34322

Σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση οι επαγγελματίες

Προειδοποιητικά σημειώματα από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Λογαριασμών έλαβαν εν μέσω …ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις επαγγελματίες του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτη Μπούντη, την περασμένη εβδομάδα παρελήφθησαν περίπου 30 σημειώματα, με τα οποία το ΚΕΑΟ απειλεί επιχειρηματίες με κατασχέσεις.

Πρόκειται για …ενημερωτικά σημειώματα για ασφαλιστικές οφειλές, τα οποία έφτασαν καθυστερημένα στους αποδέκτες τους κατά δύο ολόκληρους μήνες σε σχέση με την ημερομηνία έκδοσής τους.

Την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες αναμένουν την οριστικοποίηση της ρύθμισης σε 100 δόσεις των οφειλών, ο κ. Μπούντης τόνισε ότι το ΚΕΑΟ απειλεί τους επαγγελματίες ότι εάν δεν προβούν σε διακανονισμό οφειλών σε 20 μέρες, θα εκτελέσει αναγκαστικά μέτρα.

«Οι επιχειρήσεις θέλουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων αλλά περιμένουν για να εξετάσουν τι τους συμφέρει καλύτερα» εξήγησε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Δεν έχουν κάποια βάση οι απειλές τους, όμως τρομοκρατούν τον κόσμο και δεν τον αφήνουν να δει τι τον συμφέρει».

Προσφορές στην αγορά

Στο μεταξύ, ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται το δεκαήμερο χειμερινών εκπτώσεων. Με στόχο την τόνωση της εμπορικής αγοράς, η οποία αδρανοποιήθηκε το προηγούμενο δίμηνο, οι καταστηματάρχες προχωρούν σε εκπτώσεις.

Με μειωμένες σε σχέση με τις αρχικές τιμές κατά 10-20% στα καινούργια εμπορεύματά τους, οι έμποροι προσδοκούν να μπει κόσμος στα καταστήματά τους παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Επιπλέον, βγάζουν σε προσφορά παλαιότερα εμπορεύματα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Παναγιώτης Μπούντης σημείωσε ότι η εμπορική αγορά δεν κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα το τελευταίο δίμηνο. Εκτός από τη μειωμένη κίνηση που παρουσιάζει πάγια -λόγω μεταβατικής περιόδου- ο Σεπτέμβρης, προκλήθηκε ζημιά και στην καταναλωτική κίνηση του Οκτωβρίου λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας.

Όλο αυτό το διάστημα οι καταστηματάρχες ανανέωσαν τα εμπορεύματά τους για να είναι πλήρεις και η αγορά να έχει επάρκεια αλλά και ποιότητα στα προϊόντα της.

Ο κ. Μπούντης είπε χαρακτηριστικά ότι: «Προσδοκούμε τουλάχιστον να υπάρξει κινητικότητα. Είναι το πρώτο δεκαήμερο προσφορών μετά το καλοκαίρι, ενώ και ο κόσμος πληρώθηκε το μισθό του. Δεν περιμένουμε και πολλά, έστω όμως να υπάρξει κινητικότητα» συμπλήρωσε.

Η εμπορική αγορά, όπως είναι γνωστό, κινήθηκε σχετικά ικανοποιητικά το καλοκαίρι, αφού συγκρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά του 2013. Ο τζίρος της συγκρατήθηκε με μικρά ποσοστά αυξομείωσης ανάλογα με το κάθε κατάστημα και δεν συνέχισε την κατιούσα των προηγούμενων ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου