ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανω – κάτω ο Πτελεός από το πόρισμα

ανω-κάτω-ο-πτελεός-από-το-πόρισμα-36511

Περιλαμβάνει κατηγορίες – φωτιά, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού που προσέφυγε στη δικαιοσύνη

«Τρικυμία» έφερε στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού το πόρισμα – έκθεση που γνωστοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες μετά τον έλεγχο που είχε διατάξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, τον έλεγχο διενέργησε ο οικονομικός Επιθεωρητής της Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονία κ. Γεώργιος Καραπιπερίδης. Το πόρισμα περιλαμβάνει στοιχεία «φωτιά» ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού αμφισβητεί το περιεχόμενο του πορίσματος και στρέφεται με αγωγή κατά του ελεγκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικονομικός Επιθεωρητής διαβίβασε το πόρισμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου προκειμένου να προβεί σε κρίση, για τις διαπιστώσεις που έγιναν. Είναι χαρακτηριστικό ότιτις τελευταίες ημέρες το πόρισμα του οικονομικού Επιθεωρητή διακινείται στην περιοχή του Πτελεού ως… «φέιγ βολάν».

Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής: «Οι επίορκοι, οι Εφιάλτες και οι συκοφάντες, να ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να βλάψουν, όπως επιθυμούν τον Συνεταιρισμό, ούτε τους Συνεταιριστές, ούτε το Χωριό. Τα συμφέροντα που υπηρετούν, δεν θα σταθούν εμπόδιο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Συνεταιρισμού».

Το προηγούμενο διάστημα από το Δ.Σ. του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού έγινε αναφορά προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Βόλου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό(!) Αντώνη Σαμαρά, με θέμα τη συμπεριφορά του Οικονομικού Επιθεωρητή κ. Καραπιπερίδη, προϊστάμενου Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τι αναφέρει το πόρισμα – φωτιά

Το πόρισμα του ελεγκτή σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναφέρει – καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού για πράξεις υπεξαίρεσης που αφορούν: Πρώτον ποσό 22.500 ευρώ από πρόγραμμα δακοκτονίας που δεν απεδόθησαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Μαγνησίας. Δεύτερον, ποσό 12.255 ευρώ που δεν αποδόθηκαν στον ΕΛΓΑ. Τρίτον ποσό 35.450 ευρώ από την επιδότηση των 98.000 ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέταρτον ποσό 17.251 ευρώ από τα κέρδη χρήσεων 2005 και 2009 συνολικά. Πέμπτον ποσού 153.653 ευρώ από τις συνεταιριστικές μερίδες κ.α.

Επίσης το πόρισμα του ελεγκτή για τις ζημιές αναφέρει: Ποσό 396.662 ευρώ που προκάλεσε το Δ.Σ. έως 20.7.2012 για τα έτη 2006,2007,2008,2010,2011 συνολικά και ποσό 35.638 ευρώ που προκάλεσε το Δ.Σ. από 21.7.2012 έως σήμερα.

Τέλος, φαίνεται την υπόθεση που έχει διχάσει την περιοχή του Πτελεού, ότι θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου