ΑΛΜΥΡΟΣ

Φάκελος με έργα 2,6 εκατ. για εξοικονόμηση ενέργειας

φάκελος-με-έργα-26-εκατ-για-εξοικονόμησ-36547

Στην Αθήνα σήμερα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης για την υποβολή

Οκτώ παρεμβάσεις για το Δήμο Αλμυρού, προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει ο φάκελος, που θα υποβάλει στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, σήμερα, Παρασκευή, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Οι προτάσεις για έγκριση από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, περιλαμβάνουν τη μόνωση δημοσίων κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, προσθήκη θερμομόνωσης στους νότιους τοίχους στη στέγη, στο δώμα, ανεμιστήρες οροφής, συστήματα σκίασης.

Επιπλέον, την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος για την εξυπηρέτηση του προγράμματος ανακύκλωσης και δημιουργίας σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων σε δημόσια κτίρια.

Η εγκατάσταση υδροηλεκτρικού έργου, η βιοκλιματική ανάπλαση πλατείας στην περιοχή «Φουντράκια», η αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, η οποία καταργεί τρία ενεργοβόρα αντλιοστάσια είναι επίσης έργα προς έγκριση από τον ΧΜ ΕΟΧ.

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται ακόμη η διαχείριση στερεών αποβλήτων οικιακής προέλευσης, για τη μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και η αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεων δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led.

Για τη σύνταξη όλων των μελετών εργάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου, χωρίς τη βοήθεια ή συμβουλή εξωτερικών συνεργατών, με την αξιοποίηση στοιχείων παλαιότερης πρότασης της δημοτικής αρχής.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβληθούν μελέτες συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.800.000 ευρώ που αφορούν αναπλάσεις, αγροτική οδοποιία και θέματα αθλητισμού, με εκπόνηση από τους υπαλλήλους του δήμου.

Επιπλέον, εγκρίθηκε και υπογράφηκε από την Περιφέρεια Δασών η μελέτη υλοτόμησης που αφορά τα ορεινά χωριά και τα οποία είναι έτοιμα προς υλοποίηση της έγκρισης με την κοπή ξύλων.

Θέματα υγείας

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αλμυρού θα επισκεφθεί εκ νέου το υπουργείο Υγείας για τα θέματα που απασχολούν το δήμο. Ο κ. Εσερίδης θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να συζητήσουν για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη του υπουργείου πριν μερικές εβδομάδες. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με το Διοικητή Γ.Ν. Βόλου, Κωνσταντίνο Καραμπάτσα, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Αργύρη Κοπάνα, το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Παναγιώτη Γεωργιάδη, τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Παύλο Γρηγοριάδη.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ έχει εκδοθεί και δημοσιευτεί «ψήφισμα για την Υγεία» με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου