ΑΛΜΥΡΟΣ

Με τη συμμετοχή 70 μαθητών δράση κατά της παχυσαρκίας

με-τη-συμμετοχή-70-μαθητών-δράση-κατά-τη-39940

Πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου και τις διευθύνσεις των 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η δράση με θέμα «Διατροφή στην εφηβεία» στο 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Γ. Λύκειο Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Υγείας του Τμήματος Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του δήμου Βόλου με τις Διευθύνσεις των 3ου Γυμνασίου και 3ου Γ. Λυκείου Βόλου.

Οι 70 μαθητές των Γ’ Γυμνασίου και Β’ Λυκείου ενημερώθηκαν για τη νόσο της παχυσαρκίας, τις επιπλοκές της και το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση αναπτύχθηκε επιπλέον το θέμα «Διατροφή και Συναίσθημα» με έμφαση στις Διατροφικές Διαταραχές και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με τίτλο «Τρώω Υγιεινά, Παίζω και Γυμνάζομαι» (Φυλλάδιο εφήβων της επιστημονικής ομάδα του προγράμματος: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας – Δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή.)

Η συζήτηση που ακολούθησε είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σχετικά με τη διατροφή, το ρόλο και τη σημασία της για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία καθώς και βιωματικό εργαστήρι.

Με το πέρας της δράσης οι μαθητές δοκίμασαν τα υγιεινά εδέσματα που οι ίδιοι ετοιμάσανε στο πλαίσιο της δράσης «Διατροφικά Μαθητο – καμώματα» η οποία αποτελεί παράδοση του 3ου Γυμνασίου, καθώς υλοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ μοιράστηκε από την Ομάδα Υγείας υγιεινό έδεσμα παρασκευασμένο από συνεταιρισμό ΑμεΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου