ΑΛΜΥΡΟΣ

Εμπρησμός για τα νεκρά πρόβατα;

εμπρησμός-για-τα-νεκρά-πρόβατα-41628

Σε εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε χθες από το πρωί, την ώρα που έριχνε ψιλόβροχο, στον παλιό σκουπιδότοπο της Σούρπης και έπνιξε στον καπνό τα πρώτα σπίτια του κοντινού οικισμού. Στο σκουπιδότοπο υπήρχαν διάσπαρτα και σε μεγάλη έκταση νεκρά πρόβατα, που πιθανότατα είχαν προσβληθεί από καταρροϊκό πυρετό.

Ερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να μπήκε προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από τα νεκρά ζώα.

Κάτοικοι της Σούρπης αντιλήφθηκαν τη φωτιά που έκαιγε στον παλιό σκουπιδότοπο και ειδοποίησαν το μεσημέρι την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού. Ωστόσο ήταν αδύνατο να σβήσει. Ο χώρος εκτός από σκουπίδια, είχε χώμα, πέτρες και κλαριά και δεν μπορούσε να σβήσει.

Πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή, έριξαν δέκα τόνους νερού, χωρίς αποτέλεσμα. Ζητήθηκε από το Δήμο Αλμυρού, να συνδράμει με ένα εκσκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να σκεπάσει με χώμα την εστία της φωτιάς και να σταματήσει να «καπνίζει».

Το εκσκαπτικό μηχάνημα αναμένεται να πάει σήμερα το πρωί στην περιοχή.

Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε στον παλιό σκουπιδότοπο της Σούρπης, που χρησιμοποιείται ως σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Το στοιχείο που εντείνει τις υποψίες, είναι η ύπαρξη πολλών νεκρών προβάτων που φαίνεται να… ξεφορτώθηκαν στο σημείο κτηνοτρόφοι.

Το παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι η Πυροσβεστική δεν ειδοποιήθηκε παρά ώρες αργότερα από την έναρξη της πυρκαγιάς, εντείνουν τις υποψίες ότι τη φωτιά έβαλε ανθρώπινο χέρι, προκειμένου να απαλλαχθούν από τα νεκρά πρόβατα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου