ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μεθόδευσαν συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής»

μεθόδευσαν-συρρίκνωση-της-κοινωνικ-42622

Η θέση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης για το θέμα του ΝΠΔΔ

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Δημ. Εσερίδη εξαπέλυσε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής, κατηγορώντας τη ότι τα πρώτα της βήματα είναι μεθοδεύσεις για συρρίκνωση και ξήλωμα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Κατά τον κ. Τσανή η νέα Δημοτική αρχή προφασίστηκε και εκμεταλλεύτηκε την ελλιπή και λανθασμένη οργάνωση και διαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να προχωρήσει στην κατάργηση του Νομικού Προσώπου, το οποίο κάλυπτε διοικητικά και οργανωτικά τους τομείς κοινωνικής πολιτικής του Δήμου (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνική μέριμνα, ωδείο, πολιτισμός, αθλητισμός).

Ο ίδιος σημειώνει ότι η λύση που έπρεπε να προκριθεί ήταν η σωστή και ολοκληρωμένη οργάνωση όλων των δομών για την ενίσχυση και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής προς τους δημότες και όχι το ξήλωμα και η συρρίκνωση.

Οπως υπογραμμίζει: «Προφανώς και η νέα Δημοτική αρχή κινείται στην ίδια και πιθανόν χειρότερη κατεύθυνση με την προηγούμενη αρχίζοντας να υποβαθμίζει περαιτέρω την κοινωνική πολιτική του Δήμου σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς».

Προς επίρρωση ο επικεφαλής μειοψηφίας σημειώνει ότι η διαφάνεια και η απόδοση ευθυνών δεν παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον καταργώντας δομές, αλλά υπηρετείται με το Νομικό πρόσωπο ανοιχτό οργανώνοντας και ελέγχοντας ορθά και αυστηρά.

«Η συγκεκριμένη απόφαση αφήνει μετέωρη την λειτουργία του Δημοτικού ωδείου και του ΚΑΠΗ», ισχυρίζεται, ενώ υποστηρίζει ότι μετέωρα μένουν και τα θέματα του πολιτισμού και κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων.

Κατά τη γνώμη μας, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, το κλείσιμο του Νομικού Προσώπου στερεί από το δήμο διοικητικά τη δυνατότητα να διευρύνει και να επεκτείνει τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής στο παρόν και στο μέλλον εξασφαλίζοντας να καλύπτουν ολόκληρο το Δήμο και να είναι διαχρονικές. Επίσης στερεί δυνατότητες ευελιξίας και αποφυγής γραφειοκρατίας στα θέματα αυτά.

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δημοτικών γεωτρήσεων άρδευσης για 1500 στρέμματα της περιοχής του Πλατάνου, καθώς και την κατάργηση ηλεκτρικού ρεύματος σε ψαράδες και επισκέπτες στο λιμάνι της Αμαλιάπολης, ο κ. Τσανής λέει ότι υποβαθμίζει περαιτέρω το λιμάνι γεγονός που αποδίδει στη ανεπαρκή διαχείριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ωστόσο, ο κ. Τσανής επιρρίπτει ευθύνες και στη νυν δημοτική αρχή κατηγορώντας την ότι: «Αγνοήθηκαν με ιδιότυπο αυταρχικό τρόπο οι αποφάσεις των Τοπικών συμβουλίων Πλατάνου και Αμαλιάπολης οι οποίες ήταν αντίθετες με την πρόταση της Δημοτικής αρχής και πρότειναν ολοκληρωμένη και αυστηρή διαχείριση και στις δύο περιπτώσεις. Αποτελεί πρώτο δείγμα αντίληψης της Δημοτικής αρχής για την θέση και θέληση των τοπικών κοινωνιών» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου