ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλμυρός τιμά την 28η Οκτωβρίου

ο-αλμυρός-τιμά-την-28η-οκτωβρίου-42715

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ανήμερα της Εθνικής επετείου στις 7.30 το πρωί οικαμπάνες των εκκλησιών θα ηχήσουν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Τα στρατιωτικά και σχολικά τμήματα θα έχουν παραταχθεί έξω από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ο καθηγητής Τεχνολογίας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Αθανάσιος Αναστασίου, θα εκφωνήσει το πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσειεπιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους – Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Υμνος.

Τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Μιχοπούλου.

Η προγραμματισμένηπαρέλαση μπροστά από τους επισήμους θα ξεκινήσει στις 11.30 από το Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Δημοτικά Σχολεία, τα 1ο και 2ο Γυμνάσια, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑ. Λ, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό της Περιφερειακής Επιτροπής Αλμυρού και το Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Στις 11:45 το πρωί θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί Ελληνικοί χοροί από τους μαθητέςκαι τις μαθήτριες της 1ης τάξης του Γενικού Λυκείου Αλμυρού στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη του γυμναστή κου Σπύρου Μάμαλη.

Μετά την παρέλαση θα παρατεθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου