ΑΛΜΥΡΟΣ

Επαφές του δημάρχου Αλμυρού με στελέχη του υπουργείου Υγείας

επαφές-του-δημάρχου-αλμυρού-με-στελέχ-42838

Για τα προβλήματα στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή

Υπόψη του υπουργείου Υγείας έθεσε τα προβλήματα Υγείας που απασχολούν το Δήμο Αλμυρού, ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης.

Ο κ. Εσερίδης κατά την παραμονή στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ επεδίωξε και είχε επαφές με στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο δημαρχείο Αλμυρού αλλά και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και το ψήφισμά του, υποβλήθηκαν υπόψη του υπουργού προκειμένου να προχωρήσει με τη σειρά του σε ενέργειες.

Η διαμαρτυρία για τη στάση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας απέναντι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού με τη μετακίνηση της αναπληρώτριας διευθύντριας στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου μεταφέρθηκε εκ νέου στο υπουργείο Υγείας.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής, λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται τις απόψεις των αιρετών.

Κατήγγειλε ότι ο Διοικητής δεν είχε καμία επαφή ούτε με τη δημοτική αρχή Αλμυρού ούτε και με το Κέντρο Υγείας για την απόφαση της μετακίνησης της αναπληρώτριας διευθύντριας.

Επέδωσε ακολούθως το ψήφισμα, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί την πρόσληψη τουλάχιστον ενός παιδιάτρου και ενός γενικού ιατρού στον Πτελεό και 24ωρη κάλυψη από πλήρωμα ασθενοφόρου.

Επιπλέον, διεκδικείται η πρόσληψη ενός μικροβιολόγου ιατρού και η κάλυψη των αγροτικών ιατρείων από εφημερεύοντες γιατρούς.

Στη λίστα των αναγκών περιλαμβάνεται η αντικατάσταση οδοντιατρικού μηχανήματος, καθώς το υπάρχον είναι σε αχρηστία και η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου