ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι μαθητές έφτιαξαν μόνοι τους ένα πλούσιο υγιεινό πρωινό

οι-μαθητές-έφτιαξαν-μόνοι-τους-ένα-πλο-43532

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας

Ένα πλούσιο και ταυτόχρονα υγιεινό πρωινό, που περιείχε φρυγανιές με μέλι και μαρμελάδα και μεταξύ άλλων γάλα και δημητριακά έφτιαξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης μετά την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκδήλωση του σχολείου.

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων.

Για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, η Διεύθυνση του σχολείου πραγματοποίησε χθες εκδήλωση.

Εκπαιδευτικό υλικό που αφορούσε στην παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή και άσκηση παρουσιάστηκε από τη Διευθύντρια, Μαρία Σταυραντώνη, ενώ κατά την εκδήλωση έγινε προβολή ανάλογων βίντεο και παρουσίαση του θέματος «Υγιεινή διατροφή και εφηβεία» από τις μαθήτριες Καλλιόπη Αλεξάνδρου και Κωνσταντίνα Μηλιώνη με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Ευαγγελίας Πετρά.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές έκαναν πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν από τις παραπάνω παρουσιάσεις.

Ομάδες μαθητών ανέλαβαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό αλλά στον αντίποδα και ένα ανθυγιεινό πρωινό. Με πολλή όρεξη και μεράκι έφτιαξαν πρωινό που περιείχε φρυγανιές με μέλι, με μαρμελάδες, γάλα, δημητριακά, γιαούρτι, πολλά φρούτα, έφτιαξαν φυσικό χυμό πορτοκάλι -αφού ήρθαν οργανωμένοι με αποχυμωτές- φρουτοσαλάτες με ρόδι και άλλα φρούτα αποξηραμένα, τοστ με κασέρι, κουλούρια κ.ά.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι καθηγητές δοκίμασαν όλα τα φαγητά του πρωινού και τους φυσικούς χυμούς. Στο τέλος ετοίμασαν και το πρωινό που πρέπει να αποφεύγουμε, με κρουασάν, μερέντα, μπισκότα, λουκουμάδες, σοκολατένια κουλούρια κ.ά.

Η κ. Σταυραντώνη είπε ότι «ήταν πραγματικά μια εκπληκτική βιωματική εμπειρία για τους μαθητές». Όλοι οι καθηγητές και η διευθύντρια συγχαίρουν τις ομάδες των μαθητών που ετοίμασαν το πρωινό για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν στο τέλος της εκδήλωσης, καθαρίζοντας άψογα όλο τον χώρο μετά την παρασκευή του πρωινού με πρωτοστάτη τον Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς.

Να τονιστεί ότι τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.

Εκδήλωση για την ίδρυση του ΟΗΕ

Εξάλλου στο πλαίσιο της επετείου της 24ης Οκτωβρίου, που εορτάζεται για την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ενημερώθηκαν από την καθηγήτρια Φωτεινή Τσιροπούλου και τις μαθήτριες Κωνσταντίνα Μηλιώνη και Κατερίνα Γεωργίου για το έργο των Ηνωμένων Εθνών και τον ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο οργανισμός στην προσπάθειά του για την προάσπιση και οικοδόμηση της Ειρήνης και Ασφάλειας, καθώς και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου