ΑΛΜΥΡΟΣ

Τους έκοψαν το ρεύμα ~ Με ανεξόφλητες οφειλές στη ΔΕΗ

τους-έκοψαν-το-ρεύμα-με-ανεξόφλητες-οφ-45772

Σε δεκαπέντε επιχειρήσεις και αρκετά νοικοκυριά στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή

Στο έσχατο μέτρο της διακοπής ηλεκτροδότησης σε δεκάδες καταστήματα, νοικοκυριά αλλά και σε παροχές για αγροτική χρήση, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών στη ΔΕΗ, προχώρησε στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή συνεργείο από ιδιώτη – εργολάβο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το συνεργείο έκοψε τη Δευτέρα το ρεύμα από τουλάχιστον δεκαπέντε καταστήματα στο κέντρο του Αλμυρού αλλά και σπίτια, ενώ χθες το συνεργείο επρόκειτο να συνεχίσει το ξήλωμα ασφαλειών από ρολόγια της ΔΕΗ σε αρκετούς καταναλωτές στη Σούρπη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, ο οποίος σημείωσε ότι πρόβλημα αντιμετώπισαν καταναλωτές με χρονίζοντες λογαριασμούς, με αποτέλεσμα οι οφειλές να έχουν ξεπεράσει τα 700 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ηλεκτροδότησης έγινε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και εν αγνοία των καταναλωτών. Η παρουσία των συνεργείων ήταν τόσο διακριτική, ώστε υπήρξαν επαγγελματίες που δεν πήραν μυρουδιά.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα επιχειρηματία, που μετά τη διακοπή ρεύματος πίστευε ότι υπήρχε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και ότι έμεινε χωρίς φως ολόκληρη η περιοχή.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με τους οφειλέτες να μπαίνουν σε ρύθμιση. Είναι ενδεικτικές -αν και μονωμένες- οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που πρόλαβαν κι έκαναν ρύθμιση έστω και μία μέρα πριν το συνεργείο φτάσει έξω από την πόρτα τους και γλίτωσαν τη διακοπή.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης ήταν γνωστό ότι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που είτε επειδή δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως είτε επειδή δεν τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους δεν προσήλθαν στα γραφεία της ΔΕΗ για αποπληρωμή έστω και μέρους των οφειλών, με αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου